HMDNokiaYleinen

Nokia 9 PureView tuoreessa kuva- ja videovuodossa – Tällainen puhelin on luvassa tammikuussa

HMD Globalilta odotetaan uutta Nokia 9 PureView -älypuhelinta, jonka julkaisun odotettiin tapahtuvan vuoden 2018 aikana, mutta sittemmin julkaisua on siirretty tammikuuhun 2019. Viimeisimmän tiedon mukaan julkaisu tulee tapahtumaan tammikuun viimeisellä viikolla. Mobiilivuodoista tunnetuksi tullut Evleaks, eli Evan Blass on julkaissut Twitter-tilillänsä virallisen kuvan puhelimesta, minkä lisäksi MySmartPrice.com -sivusto on saanut käsiinsä Nokia 9 PureView -puhelimen markkinointivideon.

Blassin julkaisema kuva vahvistaa Nokia 9 PureViewin etu- ja takaosien ulkonäön. Etuosassa on 18:9-kuvasuhteen kosketusnäyttö, johon on integroituna sormenjälkilukija. Näytön ylä- ja alapuolilla on varsin suuret mustat kaistaleet, eikä HMD Global ole pyrkinyt minimoimaan näytön kehyksiä. Puhelimen takaosassa on hieman kaartuva takalasi sekä monesti huhuttu viitoiskamera. Kamerassa on ZEISS-sertifiointi sekä sen kaverina on kaksois-LED-salama ja laserautomaattitarkennus. Puhelimen takaosassa on nähtävissä myös Android One -logo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MySmartPrice.com -sivuston julkaisema video paljastaa Nokia 9 PureView -puhelimesta selvästi enemmän. Videon mukaan puhelimessa on vallankumouksellinen ZEISS-objektiiveilla varusteltu viitoiskamera, joka ottaa viisi kuvaa samanaikaisesti ja parantaa erityisesti hämäräkuvausta. Videon mukaan kamera taltioi jopa 10 kertaa enemmän valoa, kuin normaalin puhelimen kamera. Kuvia on myös videon perusteella mahdollista tarkentaa uudelleen Googlen Kuvat -palvelussa.

Näytön kooksi video paljastaa 5,99 tuumaa ja siinä on 2K-tarkkuus. Nokia 9 PureView hyödyntää myös PureDisplay -näyttötekniikkaa, joka mahdollistaa HDR10-materiaalin toistamisen. Näytössä on myös sormenjälkilukija integroituna, jota myös videolla demotaan. Puhelin tuodaan myyntiin Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmällä, mikä perustuu Android One -tuoteperheeseen. HMD Global lupaa myös 2 vuoden ajan päivityksiä. Video paljastaa puhelimessa olevan myös langaton lataus, Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Lähde: Evan Blass (Twitter), MySmartPrice.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Ihan kiva et uusia puhelimia tulee kuin sieniä sateella. Mut vanhoihin kun vois kans panostaa. Ei sitten tullut mun Nokia 8 sirocco puhelimeen Android 9.0 päivitystä vuonna 2018. Ensin luvattiin et tulee marraskuussa 2018. Eipä näkynyt ikä koko loppu vuonakaan. En usko et tulee ees vuonna 2019. Nokia 8 sirocco löytyis Android 8.1 (699€) juuri Nokia 3 sai päivityksen Android 8.1 (99€) samat käyttivät. Että näin. Rahalla saa näköjään vastinetta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD