SamsungYleinen

Samsung työstää edullisempaa ”Galaxy S20 Lite” -puhelinta

Samsung julkaisi vuodenvaihteessa uudet Galaxy Note10 Lite– ja Galaxy S10 Lite -puhelimet, jotka olivat yhtiön viime vuoden huippupuhelimien todelliset karsitut pikkuveliversiot. Samsungin tavoitteena oli tarjota huippuluokan ominaisuuksia edullisemmissa hintapisteissä ja siinä Samsung myös onnistui. Jatkoa lite-versioille on nähtävästi tulossa, jos on uskomista Sammobile.com -sivuston tuoreita tietoja.

Tietojen mukaan Samsung olisi suunnittelemassa uutta jäsentä Galaxy S Lite -mallistoon ja luonnollisesti kyseessä voisi olla Galaxy S20 Lite -nimellä merkattu älypuhelin. Tulevan puhelimen mallikoodit ovat SM-G780- ja SM-G781, jotka ovat suunnattu juurikin globaaleille markkinoille ja Yhdysvaltoihin. Galaxy S10 Liten mallikoodi oli aikoinaan SM-G770.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sisäisesti Samsung kutsuu puhelinta nimellä Galaxy S20 Fan Edition, mutta toistaiseksi ei ole tietoa millä nimellä laite tullaan julkaisemaan markkinoille. Loogisin nimivaihtoehto olisi kuitenkin Galaxy S20 Lite. Sammobilen tietojen mukaan SM-G780-mallikoodilla varusteltu malli olisi vain 4G-versio, kun taasen SM-G781-mallikoodin omaavassa versiossa olisi tuki 5G-yhteyksille.

Toistaiseksi puhelimesta ei ole kovin tarkkoja tietoja olemassa, mutta laitteessa tiedetään olevan 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimessa on myös Android 10 -käyttöjärjestelmä sekä One UI 2.5 -käyttöliittymä, jonka julkaisun odotetaan tapahtuvan Galaxy Note20 -puhelimissa elokuun alussa.

Galaxy S10 Lite -puhelimessa Samsung hyödynsi Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriä, joten nyt tulevassa Galaxy S20 -malliston puhelimessa voidaan kuvitella olevan Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri. Toistaiseksi ei ole myöskään tarkkaan tiedossa, onko Samsung suunnittelemassa myös seuraajaa Galaxy Note10 Lite -puhelimelle.

Lähde: Sammobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung