AndroidYleinen

Nokia, OnePlus, Motorola ja monet muut valmistajat tulevat tukemaan Android 12 -käyttöjärjestelmän dynaamisia teemoja

Android 12

Android 12 -käyttöjärjestelmän yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on ollut Material You -muotokielen dynaamiset teemat. Toistaiseksi ominaisuus on ollut ainoastaan käytössä Googlen omilla Pixel-puhelimilla, mutta pian se on luvassa laajemmankin yleisön käytettäväksi. Uusi koodipaljastus listaa valmistajat, joille dynaamiset teemat tulevat.

Googlen kehittämät dynaamiset teemat perustuvat taustakuvien värimaailmaan. Puhelimeen asetetun taustakuvan perusteella käyttöjärjestelmän värit ja korostussävyt muuttuvat koko järjestelmässä, joihin lasketaan, ilmoitusvalikko, lukitusnäyttö, asetukset, widgetit ja kaikki muut valikot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koodista on paljastunut listaus, jossa on kaikki valmistajat, joille dynaamiset teemat ovat tulossa. Listauksessa mukana ovat OPPO, Realme, OnePlus, Vivo, Xiaomi, Motorola, Itel, Tecno Mobile, Infinix, HMD Global (Nokia), Sharp, Sony, TCL, Lenovo, Google ja Roboelectric.

Google on aikaisemmin vahvistanut, että dynaamisen teeman koodit tullaan lisäämään Androidin avoimen lähdekoodin versioon Android 12 -version virallisen julkaisun jälkeen. Ennen koodipaljastusta oli kuitenkin epäselvää, olisiko kukaan muu valmistajista ollut kiinnostunut tukemaan dynaamisia teemoja, sillä monilla on omat käyttöliittymänsä.

Listasta puuttuu yksi merkittävä valmistaja, joka on Samsung. Nähtävästi Samsung ei tule ottamaan dynaamisia teemoja käyttöön ensimmäisten joukossa, mutta yhtiön One UI 4 -versiosta löytyy kuitenkin varsin vastaava ominaisuus. Koska Samsung käyttää omaa ratkaisuaan, niin kolmannen osapuolen sovellukset eivät tue dynaamisia teemoja.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android