AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia-puhelimet palasivat kotiinsa – ensimmäiset älypuhelimet julki alkuvuonna

hmd_thnp_logo_on_dark_rgb

HMD Global Oy:n logo

Nokia kertoo HMD Global Oy:n kanssa toukokuussa solmitun strategisen tavaramerkki- ja patenttilisenssisopimuksen astuneen voimaan tänään. HMD on tänään myös julkistanut saaneensa päätökseen yritysjärjestelyn Hon Hai Precision Industriesin tytäryhtiö FIH Mobile Limitedin sekä Microsoftin välillä, minkä myötä HMD voi aloittaa toimintansa Nokian tavaramerkillä varustettujen puhelinten kotina yhtiölle myönnetyn lisenssin puitteissa, joka antaa sille maailmanlaajuisen yksinoikeuden käyttää Nokia-tavaramerkkiä matkapuhelimissa seuraavan kymmenen vuoden ajan.

”Olemme vaikuttuneita siitä, miten innostuneesti ihmiset ovat ottaneet vastaan uutisen Nokia-tavaramerkin paluusta älypuhelimiin. HMD Globalin tiimillä on tarvittava kunnianhimo, osaaminen ja resurssit uuden sukupolven Nokia-puhelinten tuomiseen markkinoille. Toivomme heille paljon menestystä. Olen varma, että miljoonat Nokia-fanit tulevat olemaan innoissaan nähdessään HMD:n ensimmäiset tuotteet!, sanoo Nokia Technologies -liiketoiminnan väliaikainen johtaja Brad Rodrigues.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

nayttokuva-35HMD Global Oy on perustettu varta vasten Nokia-puhelimien tuomiseksi uudelleen markkinoille. Nokian mukaan yhtiön tavaramerkillä varustetut peruspuhelimet ovat edelleen suosituimpien puhelimien joukossa useilla markkinoilla maailmassa. HMD tulee julkaisemaan uusia älypuhelimia ja tabletteja vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla, ja yhtiö jatkaa myös peruspuhelimien markkinointia älylaitteiden rinnalla.

Sopimuksen nojalla Nokia saa HMD:ltä sekä tavaramerkkeihin että patentteihin liittyviä rojaltimaksuja jokaisesta Nokian tavaramerkillä myytävästä matkapuhelimesta ja tabletista. Nokia ei rahoita HMD:n toimintaa eikä omista yhtiön osakkeita.

Nokia-puhelimet palasivat tänään myös kotiinsa muutaman vuoden Microsoftilla vierailun jälkeen. HMD:n Nokia-puhelimet löytyvät tästä päivästä lähtien Nokian verkkosivuilta. Tämä Nokian tavaramerkillä varustettuja puhelimia koskeva verkkosivu on HMD Globalin hallinnoima. Tällä hetkellä HMD:n valikoimasta löytyy viisi peruspuhelinta, jotka on julkaistu jo Microsoftin aikana. HMD Global on avannut myös Facebookissa virallisen sivun, jossa yhtiö toimii Nokia Mobile -nimellä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android