AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia-puhelimien uudesta kamerasovelluksesta löytyi piilotettuja ominaisuuksia – lisää manuaalisäätöjä tulossa

HMD Global laittoi eilen jakoon uuden Android 8.0 Oreo -beetaversion Nokia 5 -puhelimelle ja samalla päivittyi myös yhtiön oma kamerasovellus. Uusi kamerasovellus on versionumeroltaan 8.0200.20 ja käyttöliittymä on pitkälti täysin identtinen kuin Nokia 7 -puhelimessa, joka on julkaistu ainoastaan Kiinan markkinoilla. Nokia 5:n päivitetty kamerasovellus toi mukanaan yksinkertaisemman käyttöliittymän, mutta ei uusia ominaisuuksia. Uuden kamerasovelluksen APK-tiedosto paljastaa kuitenkin mielenkiintoisia piilotettuja ominaisuuksia.

Kamerasovelluksesta löytyneet uudet ominaisuudet.

APK-paketin sisältämät tiedostot paljastavat, että Nokia-kameran nykyinen versio tukee teleobjektiivitilaa, jossa on 2x optinen zoomaus. Lisäksi kamerasovelluksessa on laajakulmatila. APK-paketin syövereistä löytyy myös tiedostoja suljinajan muokkaamisesta (1/500-1s) ja ISO-arvon muokkaamisesta (100-2000). Näitä ominaisuuksia ei voi kuitenkaan käyttää nykyisessä sovellusversiossa ja osa ominaisuuksista vaatii nykyisistä Nokia-puhelimista puuttuvaa laitteistoa. Todennäköisesti nämä ominaisuudet eivät ole tällä hetkellä edes vielä valmiita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sovelluksesta löytyneet vihjeet tele- ja laajakulmaobjektiiveista voivat antaa vihjauksen HMD Globalin tulevista puhelimista. Nokia 9:ssä on huhuttu olevan samanlainen kamera kuin Nokia 8 -puhelimessa, eli yksi värillinen sensori ja yksi mustavalkosensori. Huhut Nokia 9:stä ei ole kuitenkaan kovin vahvoja ja kamerasovelluksen perusteella puhelimesta voisi löytyä mustavalkosensorin sijasta laajakulmasensori.

HMD Globalin odotetaan esittelevän Nokia 9:n ensi vuonna. Kamerasovelluksesta paljastuneet tiedot antavat viittauksia paremmasta manuaalikuvaustilasta Nokia-puhelimille sekä uusista ominaisuuksista, jotka vaativat uutta laitteistoa.

Artikkeli on tehty yhteistyössä NokiaMob.net -sivuston kanssa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android