HMD globalNokiaYleinen

Nokia T20 -tabletista paljastui uusia tietoja – saamassa erittäin heikon järjestelmäpiirin

Nokia N1

Suomalaisen HMD Globalin on tiedetty kehittävän Nokia T20 -mallinimeä kantavaa ensimmäistä Anroid-tablettiaan, josta on kuultu jo tietoja jälleenmyyjien listauksista sekä tunnetun vuotajan Evan Blassin toimesta. Tällä kertaa tabletista on saatu hieman enemmän tietoja suorituskykytestin mittauksista.

Geekbench-suorituskykytestin tietokannasta on nyt paljastanut Nokia T20 -tabletin saamat tulokset ja muutama tärkeä yksityiskohta. Tabletissa on 4 gigatavua RAM-muistia sekä Android 11 -käyttöjärjestelmä. Vulkan-testissä laite on saanut pisteiksi 807, joka ei ole kovinkaan erikoinen tulos. Geekbench vahvistaa myös tabletin koodinimen olevan ”Riddler”, joka on kuultu aikaisemminkin huhuissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tärkein paljastunut yksityiskohta koskee järjestelmäpiiriä, joka on Unisocin kehittämä kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Valitettavasti tarkkaa järjestelmäpiirin mallia ei paljastu, mutta sen tehokkain ydin toimii 1,82 GHz:n taajuudella ja siinä on Mali-G52-grafiikkaprosessori. Tämä tarkoittaa, että kyseessä saattaa olla Unisoc Tiger T610-, T618- tai T700 -järjestelmäpiiri. Unisoc on tunnettu erityisesti hyvin edullisien älypuhelimien järjestelmäpiireistä, joten kovin erikoista suorituskykyä ei HMD Globalin ensimmäiseltä tabletilta kannata odottaa.

Aikaisemmin jälleenmyyjien listaukset ovat paljastaneet Nokia T20 -tabletin saavan suuren 10,36 tuuman näyttöpaneelin, 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Näiden tietojen pohjalta kyseessä pitäisi olla varsin edullinen laite, eikä HMD Global pyri kilpailemaan Applen tai Samsungin huipputablettien kanssa. Tabletista on tulossa kaksi mallia, joista toisessa on vain Wi-Fi-yhteydet ja toisessa on myös 4G-tuki. Jälleenmyyjän mukaan laitteesta olisi tarjolla ainakin sininen väriversio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia T20 -tabletin Wi-Fi-version hinnaksi on listattu 185 puntaa, eli noin 217 euroa ja vastaavasti 4G-version hinnaksi 202 puntaa, eli noin 237 euroa. Hinnat eivät ole kovinkaan korkeat.

Toistaiseksi mitään muuta HMD Globalin ensimmäisestä Nokia T20 -tabletista ei tiedetä, mutta nähtävästi syksyn aikana HMD Global tulee julkaisemaan useita uusia laitteita. Huhuissa on myös puhuttu Nokia G50 -puhelimesta, Nokia G300 -puhelimesta sekä mahdollisesti huippuluokan Nokia X100 -puhelimesta.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Jos pitää nimetä vain yksi ongelma jokaisessa Nokia puhelimessa tänä vuonna valitsen heikot piirit. Tämän tabletin piiri on uskomattoman hidas! Nopein piiri tänä vuonna Nokia puhelimissa on Snapdragon 480 (5G) ja sillä ei kykene edes kuvaamaan 4K videota ja silti se valittiin jopa 600 € maksavaan XR20 malliin. Miten ne pystyvät pyörittämään tulevat Android 12 ja 13 on tärkeä kysymys?

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global