HMDYleinen

Nokiasta luopuvan suomalaisvalmistajan uutuuspuhelin paljastui

HMD, eli Human Mobile Devices.

Suomalainen HMD Global on vähentämässä Nokia-brändin painoarvoa liiketoiminnassaan siirtyessä vahvemmin omaan HMD-brändiinsä. Nyt yhtiön toistaiseksi julkaisematon älypuhelin on saanut yhdystavaltalaisen FCC:n hyväksynnän.

Sertifikaatti paljastaa jo nyt muutamia yksityiskohtia, joiden perusteella HMD:n tuleva puhelin on teknisesti tuttua alempaa hintaluokkaa. Puhelimen mallikoodi on TA-1590 ja Yhdysvalloissa nähtävästi TA-159N, ja kyseessä saattaa olla yksi ensimmäisistä HMD-brändiä kantavista puhelimista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä ei ole kuitenkaan 5G-laite, sillä yhteyksiksi luetellaan GMS, WDCMA, LTE, Wi-Fi ja Bluetooth. Dokumentit kertovat puhelimessa olevan myös 3 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Akku olisi 4000 milliampeeritunnin kokoinen ja sitä ladataan 10 watin teholla.

Kameroita olisi laitteen takaosassa kaksi kappaletta, jotka ovat 13 megapikselin pääkamera ja 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa olisi 5 megapikselin selfiekamera. Tiedostot paljastavat puhelimen saavan 20.1:9-kuvasuhteen näytön, jossa on HD+ -tarkkuus, eli 1612 x 720 pikseliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia C210

Toistaiseksi tiedostot eivät paljasta puhelimesta juurikaan mitään muuta. Paljastuneiden yksityiskohtien valossa kyseessä olisi hyvin vastaava laite Nokia C210 -puhelimen kanssa, joka julkaistiin viime vuonna. Todennäköisesti lisätietoja kuullaan lähiviikkoina.

FCC:n aikaisempien sertifiointien perusteella HMD on suunnittelemassa myös Nokia XR21 -puhelimen nimeämistä uudelleen oman brändinsä alle. Toistaiseksi muutoksia ei kuitenkaan ole nähty.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD