AppleiOSYleinen

Jättimuutos: Apple sallii sovellusten asentamisen suoraan verkkosivujen kautta iPhone-puhelimissa

Apple iPhone 15 Pro Max ja iPhone 15.

Apple on kertonut jälleen uusista toimistaan Euroopan unionin alueella, jotta se noudattaisi täysmääräisesti EU:n uusia digisäännöksiä. Viime viikolla Apple julkaisi iOS 17.4 -käyttöjärjestelmäpäivityksen, joka vapautti Euroopassa iOS-laitteita monin eri tavoin. Sen jälkeen Apple kertoi toimistaan, joita se alkaa soveltamaan vielä tämän vuoden aikana DSA-lain velvoittamana. 

Apple kertoo antavansa kehittäjille mahdollisuuden jakaa omia ohjelmiaan suoraan kehittäjän omilta nettisivuilta. Nettisivuilta sovelluksia jakaakseen kehittäjien pitää kuitenkin täyttää Applen asettamat kriteerit. Kriteereinä on muun muassa se, että kehittäjän on täytynyt olla Applen kehittäjäohjelmassa mukana yhtäjaksoisesti kahden vuoden ajan. Sovelluksille on myös asetettu vähimmäislatausmäärä, joka on yhteensä miljoona latausta edellisenä vuonna pelkästään EU:n alueella. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kehittäjien on omista kaupoistaan huolimatta jaettava läpinäkyvästi myös tietojenkeruukäytäntöjään. Sovellukset on myös rekisteröitävä Applen App Store Connect -verkkotunnuksella tai sovelluksia ei voida laitteeseen asentaa. 

Kriteerien mukaisesti valtuutetut kehittäjät saavat Applelta käyttöönsä API-rajapintoja, jotka helpottavat sovellusten jakelua verkosta, integrointia järjestelmätoimintoihin, varmuuskopiointia ja sovellusten palautusta käyttäjien varmuuskopioista. Web-jakelun kerrotaan alkavan myöhemmin kevään aikana. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on tehnyt muutoksia myös palvelujen myyntiä koskien. Apple antaa vapaudet linkittää sovellusten ostoja App Storen ulkopuolelle eikä täten enää edellytä kehittäjiä käyttämään Applen tarjoamia sääntöjä tai pohjia alennustensa tai tarjoustensa laatimiseen. Sovelluskehittäjille muutos astuu voimaan heti. 

Lähde: Apple 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple