NothingYleinen

Nothing Phone (1) -puhelimen voi ostaa aluksi vain kutsulla – ”emme todellakaan halunneet tehdä sitä uudelleen tällä kertaa”

Nothing Phone (1) / Kuva: Nothing

Nothing Phone (1) tullaan julkaisemaan virallisesti 12. heinäkuuta, mutta se on jo nyt myynnissä huutokaupan tyylisesti StockX:n kautta. Nothing on paljastanut jo paljon puhelimen muotoilusta ennen julkaisua, mutta nyt Nothing on jälleen kertonut hieman enemmän uuden YouTube-videonsa avulla.

Mielenkiintoisin yksityiskohta videolla koskee puhelimen myynnin aloittamista. Nothing tulee tarjoamaan puhelinta aluksi kutsujärjestelmällä, joten puhelimen ostajilla täytyy olla kutsu, jonka kautta puhelimen voi vasta ostaa. Vastaava kutsujärjestelmä tuli tutuksi OnePlussan alkuajoilta, joka nousi nopeasti kiistellyksi ratkaisuksi myydä uutta puhelinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Videolta käy selväksi, että kutsujärjestelmä toteutetaan sen takia, että yhteisön jäsenet saavat puhelimen ensimmäisenä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kutsuja jaetaan ensimmäisenä yhteisölle, vaan puhelinta oikeasti odottaneet saavat sen ensimmäisenä. Myöhemmin saatavuuden lisääntyessä kutsujärjestelmää laajennetaan.

Nothing Phone (1)

Nothing Phone (1) -puhelimella kerrotaan olevan rajallinen tuotantokapasiteetti aluksi, eikä Nothing pysty etukäteen valmistamaan laitteita varastoihin samalla tavalla kuin suuremmat älypuhelinvalmistajat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kun teet erittäin monimutkaista tuotetta, kuten älypuhelinta, sen tuotannon kasvattaminen kestää jonkin aikaa. Voimme joko odottaa, että puhelimia on kertynyt paljon ja aloittaa myynnin vasta silloin, tai voimme aloittaa myynnin mahdollisimman pian. Valitsimme jälkimmäisen, koska halusimme ainakin osan näistä tuotteista ihmisten käsiin, koska jotkut ovat odottaneet kirjaimellisesti vuoden”, totesi Nothingin toimitusjohtaja Carl Pei videolla.

Nothing lanseerasi jo viime vuonna Ear (1) -kuulokkeet, joiden kysyntä yllätti yrityksen täysin. Kuulokkeet olivat myyty loppuun pitkään ja yhtiö pystyi avaamaan myynnin aluksi vain kerran viikossa. Tämän ongelman välttämiseksi Nothing Phone (1) -puhelinta on päätetty myydä aluksi kutsujärjestelmällä.

Nothing Ear (1)

”Näimme ear (1) -kuulokkeiden kohdalla, että lanseerauksen aikaan kysyntä oli supersuurta ja jonkin aikaa pystyimme myymään tuotetta vain kerran viikossa. Tulit sivuillemme, kirjauduit sisään ja se myytiin heti loppuun, joten emme todellakaan halunneet tehdä sitä uudelleen tällä kertaa. Sen sijaan halusimme aloittaa kutsujärjestelmällä, jotta puhelimen eniten ansaitsevat ihmiset voivat ostaa sen heti alussa. Ja sitten kun tuotamme enemmän ja enemmän, kun tuotanto kasvaa, voimme avata sen yhä useammalle ostajalle”, perusteli Pei kutsujärjestelmää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nothing Phone (1)

Nothing Phone (1) -puhelimesta ei ole vielä vahvistettu kaikkia tietoja, mutta yhtiö on paljastanut puhelimen muotoilun jo kokonaisuudessaan. Puhelimessa on kierrätetystä alumiinista valmistettu runko ja takaosassa on erikoiset LED-valonauhat, jotka toimivat ilmoituksien indikaattorina tai kertoo latauksen tilan. Puhelimessa on myös tasaiset kehykset näytössä, joka perustuu videon perusteella AMOLED-tekniikkaan ja tarjoaa 120 hertsin virkistystaajuuden.

Puhelimessa tulee olemaan Qualcommin kehittämä järjestelmäpiiri, langaton lataus sekä Android-pohjainen Nothing OS -käyttöliittymä. Huhuissa puhelimeen on odotettu jopa 45 watin pikalatausta, mahdollisesti Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiiriä ja hinnan on huhuttu olevan noin 500 euroa.

Tarkemmin tietoihin Nothing-puhelimeen voi tutustua tämän linkin takaa. Lisäksi Nothingin tuoreimman YouTube-videon voi katsoa alapuolelta.

Lähde: YouTube (Nothing)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nothing