GoogleYleinen

Tulevasta Google Pixel 7 -puhelimesta paljastunut lisätietoja – järjestelmäpiiri saattaa olla jälleen kilpailijoita jäljessä

Google Pixel 7 -puhelimen prototyyppi.

Google tulee julkaisemaan seuraavan sukupolven Pixel-sarjan älypuhelimet odotusten mukaan syksyllä. Puhelimista on tähän mennessä paljastunut jo kattavasti tietoja, sillä Pixel 7 -puhelimen prototyyppi oli päätynyt myyntiin esimerkiksi eBayhin.

Google on sittemmin tehnyt eBayssä nähdystä laitteesta käyttökelvottoman. Tämä ei kuitenkaan ole estänyt aivan kaikkea kyseisestä puhelimesta, vaan puhelimen käynnistyslokeihin päästään edelleen käsiksi ja Telegrammissa toimivasta Google News -niminisestä ryhmästä ollaankin oltu uteliaasti yhteydessä Pixel 7 -puhelimen omistajaan. Käynnistyslokeista on selvinnyt tietoja muun muassa puhelimen näytöstä sekä tulevasta Google Tensor 2 -järjestelmäpiiristä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google käyttää Pixel 7 -sarjan puhelimessa edelleen Samsungin paneeleita. Tämä selviää lokien kertomasta mallinumerosta ”S6E3HC4”. Näyttö on eri kuin viime vuonna, sillä Pixel 6 -puhelimissa käytettiin Samsungin S6E3HC3-mallinimellistä paneelia. Paneelien välillä ei todennäköisesti ole mitään suuria eroja, mutta Android Police arvioi Pixel 7:n paneelin sisältävän joitakin pieniä parannuksia.

Googlen Tensor 2 -järjestelmäpiiri jäämässä jälleen pettymykseksi

Pixel 7 ja Pixel 7 Pro

Viime vuoden Pixel-malleissa Google käytti ensikertaa talon omia Tensor -järjestelmäpiirejä aikaisempien Qualcommin Snapdragon-piirien sijaan. Tänä vuonna Googlelta sopii odottaa järjestelmäpiiristään uudistettua Tensor 2 -versiota.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ebayhin myyntiin päätyneestä Pixel 7 -mallista on saatu selville tulevan piirin tietoja ja näyttäisi siltä, että Googlen piiri on jälleen kerran hieman muita tämän hetken huippusuorittimia jäljessä. Tensor 2 -piirissä näyttäisi olevan 2+2+4 konfiguraatio, eli se tulisi sisältämään 2 korkean suorituskyvyn ydintä, 2 keskitason suorituskyvyn ydintä ja 4 virtapihimpää ydintä.

Käynnistyslokeista on selvinnyt tietoja 4 virtapihin suorittimen tekniikasta. Tekniikaltaan ne olisivat uusimpien Cortex-A510-ydinten sijaan vanhempia Cortex-A55-ytimiä. Tämä tarkoittaa sitä, että suorituskykyisemmät ytimet piirissä voisivat olla vanhempia Cortex-A78-ytimiä, sillä Viimeisin Arm v9 -tekniikka ei ole yhteensopiva vanhempien Cortex-A55-ytimien kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel 7 -puhelimen lisäksi Telegrammin Google News -ryhmä on löytänyt Pixel 7 -mallin käynnistyslokeista koodinimet myös Pixel 7 Pro ja Pixel 7a -malleille. Pixel 7 tunnettaisiin mallinimellä Panther, Pixel 7 Pro on Cheetah ja Felix -mallinimi voisi viitata ryhmän mukaan halvempaan Pixel 7a -malliin.

Lähde: Android Police, Android Authority

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google