SamsungYleinen

Nyt paljastui jo lähes kaikki! – Samsung Galaxy S20+ massiivisessa vuodossa

Galaxy S11+ vs. Galaxy S20+ / Kuva: XDA Developers

XDA Developers -sivusto on julkaissut viime päivien aikana runsaasti tietoja sekä kuvia tulevasta Galaxy S20+ -puhelimesta. Myöskin tänään samainen sivusto on julkaissut kattavat live-vuotokuvat, videon sekä yksityiskohtia Galaxy S20+ -puhelimesta. Samsungilta odotetaan 11. helmikuuta järjestettävässä Unpacked-tilaisuudessa yhteensä neljää puhelinta, jotka ovat Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra sekä Galaxy Z Flip.

Vahvistettujen vuotaneiden tietojen mukaan Galaxy S20+ -puhelimen näyttö olisi kooltaan 6,7 tuumaa ja se perustuisi AMOLED-tekniikkaan. Näytössä on 20:9-kuvasuhde sekä QHD+ -tarkkuus, eli 3200 x 1440 pikseliä. Näytössä on myös 120 hertsin virkistystaajuus, jos näytön tarkkuudeksi on asetettu Full HD+. Valitettavasti QHD+ -tarkkuuden ollessa käytössä joudutaan tyytymään perinteisempään 60 hertsin virkistystaajuuteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy S20+:n tehoista tulee vastaamaan valikoiduilla markkinoilla Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri ja lopuilla markkinoilla nähdään Samsungin oma Exynos 990 -järjestelmäpiiri. Puhelimessa on myöskin odotuksien mukaisesti 5G-yhteydet. RAM-muistia puhelimeen on tulossa ainakin 12 gigatavua ja Samsungin hyödyntää tuoreinta LPDDR5-versiota. Sisäistä tallennustilaa tulee löytymään perusversiosta 128 gigatavua, mutta tarjolle on tulossa todennäköisesti myös 256 ja 512 gigatavun versiot. Samsung tulee hyödyntämään UFS 3.0 -tallennustilaa kaikissa Galaxy S20+ -puhelimen muistivarianteissa. Akunkestosta tulee vastaamaan 4500 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata 25 watin pikalatauksen avulla USB-C-liittimen kautta.

Kameroiden osalta Galaxy S20+ on myös huippuluokkaa. Puhelimessa nähdään neloiskamera, joka koostuu 12 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin toisesta kamerasta sekä 64 megapikselin kolmannesta kamerasta. Neljäs kameroista on monista puhelimista tuttu ToF-sensori. Valitettavasti pääkameran ja ToF-sensorin rinnalla olevista kahdesta muusta kamerasta ei ole tarkkoja tietoja. Todennäköisesti 12 megapikselin sensori on ultralaajakulmakamera ja 64 megapikselin kameralla toteutetaan zoomaus. Galaxy S20+ -puhelimessa on odotettu olevan 3x optinen zoomaus sekä 30 digitaalinen zoomaus.

Kamerapuolella Galaxy S20+ tulee saamaan myös 8K 30 FPS -videokuvauksen, zoom-in-mic-toiminnallisuuden, pro-video-tilan sekä muutamia uusia toiminnallisuuksia. Puhelimen etukamera on vuotojen mukaan 10 megapikseliä ja se tukee muun muassa 4K 60FPS -videokuvausta. Muita Galaxy S20+ -puhelimen ominaisuuksia ovat muun muassa näyttöön integroitu ultraäänisormenjälkilukija sekä etukamerareikä näytön yläreunassa.

XDA Developers -sivusto on julkaissut myöskin lyhyen videon, jossa Galaxy S20+ on esillä jokaiselta sivulta katsottuna. Takaosassa on esillä odotettu suuri laatikkomainen kamera-alue, jossa on neljä kamerasensoria, LED-salamavalo sekä mikrofoni. Galaxy S20+:n oikeassa kyljessä on nähtävillä virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, mutta edeltäjästä tuttua Bixby-painiketta ei ole enää puhelimeen tulossa. Etuosasta otettu kuva vahvistaa laitteen suuren näyttöpaneelin, jossa on minimoinut kehykset. Näytön yläreunassa on keskitetysti etukameraa varten tehty reikä, ja näytön molemmat reunat kaartuvat tuttuun Samsung-tyyliin. Kuvista ja videosta päätellen näyttö kaartuu kuitenkin aikaisempaa vähemmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy S20+ -puhelimen vuotaneet tiedot:

  • Näyttö: 6,7 tuumaa, AMOLED, 20:9-kuvasuhde, QHD+ (3200 x 1440), 120Hz
  • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 865 tai Exynos 990 / 5G-tuki
  • RAMmuisti: 12 gigatavua LPDDR5
  • Tallennustila: 128 Gt, 256 Gt tai 512 gigatavua (UFS 3)
  • Kamera: 12 MP pääkamera + 12 MP ultralaajakulma + 64 MP telekamera + ToF
  • Etukamera: 10 MP / tukee 4K 60FPS -videokuvausta
  • Akku: 4500 milliampeerituntia + 25 watin pikalataus
  • Muuta: Ultraäänisormenjälkilukija (näytössä)
  • Liittimet: USB-C

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung