SamsungYleinen

Nyt paljastuivat tarkat kuvat ja tiedot Samsung Galaxy Note20 Ultrasta – tällainen puhelin on luvassa elokuussa

Samsungin uudet Galaxy Note20 -malliston huippupuhelimet tullaan julkaisemaan 5. elokuuta järjestettävässä lehdistötilaisuudessa, mutta jo ennen sitä molemmista uutuuspuhelimista on nähty jo kattavasti kuvavuotoja. Tällä kertaa WinFuture.de -sivusto on julkaissut tarkkoja tuotekuvia sekä teknisiä tietoja Galaxy Note20 Ultrasta.

Julkaistut kuvat eivät enää pääse suuremmin paljastamaan uusia yksityiskohtia, sillä puhelin on nähty jo monesti kuvissa ja videoilla. Galaxy Note20 Ultran takaosassa on laatikkomainen kamera-alue ja etuosassa on reunoilta hieman kaartuva näyttöpaneeli. Puhelimessa on luonnollisesti myös S Pen -kynä, joka on nähtävillä nyt myös uusissa kuvissa. Tuoreissa vuotokuvissa puhelin on esillä kahdessa värissä, jotka ovat pronssi Mystic Bronze sekä musta Mystic Black.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusien tietojen mukaan Galaxy Note20 Ultrassa tullaan näkemään 6,9 tuuman suuruinen Dynamic AMOLED -näyttöpaneeli, jossa on 120 hertsin virkistystaajuus sekä 19,3:9-kuvasuhde. Näytön tarkkuus yltää WQHD-tasolle, joka tarkoittaa siis 3200 x 1440 pikseliä. Puhelimen näyttöä on suojaamassa Gorilla Glass 7 -lasi, jota ei ole aikaisemmin huippupuhelimissa vielä nähty.

Tehoista Galaxy Note20 Ultrassa vastaa Samsungin oma Exynos 990 -järjestelmäpiiri, joka on tuttu jo yhtiön alkuvuoden Galaxy S20 -huippupuhelimista. Puhelimessa on siis 5G-modeemi, joten laite tukee viidennen sukupolven mobiiliverkkoyhteyksiä. RAM-muistia Samsung tulee asettamaan puhelimeen jopa 12 gigatavua ja tallennustilaa on todennäköisesti 256 ja 512 gigatavua. Vuodon mukaan Samsung tulisi säästämään myöskin tutun microSD-muistikorttipaikan.

Kamerapuolella Samsung tulee luottamaan kolmoiskameraan, joka koostuu 108 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 12 megapikselin periskooppikamerasta, joka kykenee 5x optiseen zoomaukseen. Galaxy Note20 Ultrassa odotetaan olevan tuki myös 50x digitaaliselle zoomaukselle. Videokuvauksen osalta puhelimen pitäisi myös kyetä tuttuun 8K-tallennukseen pääkameran avulla. Etuosaan Samsung suunnittelee vain yhtä kameraa, jonka tarkkuus on 10 megapikselin tasolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkeston pitäisi olla 4500 milliampeeritunnin varassa, jota voidaan ladata langallisesti sekä langattomasti. Vuotaneiden tietojen mukaan muita Galaxy Note20 Ultran ominaisuuksia olisivat Dual-SIM (eSIM), USB-C-tyypin liitin, NFC, langaton DeX, stereokaiuttimet, kasvojentunnistus ja näytönalainen sormenjälkilukija. S Pen -kynää Samsung on myös parantanut, sillä kynä toimii nyt vain 9 millisekunnin viiveellä.

Rakenteeltaan Galaxy Note20 Ultra tulee olemaan alumiinia sekä lasia. Takaosan lasipinta on nähtävästi ainakin pronssisessa väriversiossa mattapintainen. Vuotojen mukaan laitteen viralliset mitat olisivat 164,8 x 77,2 x 8,1 millimetriä ja puhelimen pitäisi luonnollisestikin olla IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä.

Samsung tulee julkaisemaan uutuuspuhelimensa parin viikon päästä 5. elokuuta järjestettävässä tilaisuudessa. Samsungilta odotetaan Galaxy Note20 -puhelimien ohella myöskin uusia tabletteja, kelloja sekä taittuvanäyttöisiä puhelimia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy Note20 Ultran vuotaneet tiedot:

 • Näyttö: 6,9 tuumaa, Dynamic AMOLED, 120 Hz, 19,3:9-kuvasuhde, WQHD (3200 x 1440), Gorilla Glass 7
 • Järjestelmäpiiri: Samsung Exynos 990 (5G-modeemi)
 • RAM-muisti: 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 tai 512 gigatavua (microSD-korttipaikka teratavuun asti)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 + One UI 2
 • Takakamerat: 108 MP pääkamera (f/1.8) + 12 MP ultralaajakulma (f/2.2) + 12 MP periskooppikamera (f/3.0), 5x optinen ja 50x digitaalinen zoom, 8K-videokuvaus
 • Etukamerat: 10 MP pääkamera (f/2.2, AF)
 • Akku: 4500 milliampeerituntia
 • Muuta: Sormenjälkilukija näytössä, NFC, kasvojentunnistus, Dual-SIM (eSIM), Bluetooth 5.0, USB-C, S Pen
 • Mitat: 164,8 x 77,2 x 8,1 mm
 • Värit: Mystic Black, Mystic Bronze

Lähde: Winfuture.de

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

19 Kommenttia

 1. Eli turha odottaakaan kuulokeliitäntää tai muistikortti-paikkaa.

  1. Eli yks turhake.

  2. Onhan tuossa muistikortti paikka teratavuun asti, onko luetun ymmärtämisessä vaikeutta?

   1. Ei ole, en ollut huomannut sitä.

    1. Eli oikeassa olin tuosta luetun ymmärtämisestä, kovin noista turhake jutuista uskottavuus puuttuu.

     1. Aha, ketään ei kiinnosta sun mielipide.

 2. Kuulokeliitännän poistumisesta ei ole vieläkään päästy yli? Koita nyt edes langattomia kuulokkeita. Tai laita siihen rumaan johtoon pieni adapteri.

  1. Kun en koita enkä laita. Eli yks turhake kuten jo sanoin.

   1. Kommenttisi oli turhake. Osta Huawei vaan.

    1. Ostan sellaisen missä on aina kuulokeliitäntä ja muistikortti-paikka. Esim. Nokia.

    2. Ostan aina sellaisen missä on kuulokeliitäntä ja muistikortti-paikka. Huawei se ei ole. Nokia on.

  2. Tuskin myöskään omat mielipiteesi, koska ne ovat usein tosi naurettavia, mutta jokainen taaplaa tyylillään.

   1. Mun Nokia 8 SIROCCOSSA ei ole kumpaakaan. Eli muistikortti paikka tai kuuloke liitäntää. Ja hyvin olen pärjännyt.

    1. Näinhän se on, jokainen hankkii sellaisen puhelimen joka hänelle on käytettävyydeltään hyvä.

    2. No yks syy sille miks Nokia 8 Sirocco myi niin huonosti, oli just se et siinä ei ole kuulokeliitäntää eikä muistikortti-paikkaa.

   2. Kuten sä.

   3. Kuten sulla.

    1. Onko lapsella känkkäränkkä päivä?

     1. Mieti sitä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung