TwitterYleinen

Nyt se on varmaa: Elon Musk ostaa Twitterin

Twitter on vahvistanut tehneensä lopullisen sopimuksen Elon Muskin kanssa, joka ostaa yrityksen kokonaan. Musk maksaa Twitteristä 54,20 dollaria osakkeelta käteisenä ja kaupan arvo on noin 44 miljardia dollaria. Kaupan jälkeen Twitteristä tulee yksityinen yritys.

Sopimuksen mukaan Twitterin osakkeenomistajat saavat 54,20 dollaria käteisenä jokaisesta omistamastaan osakkeesta kaupan päätyttyä. 1. huhtikuuta Elon Musk kertoi omistavansa noin 9 prosenttia Twitterin osakkeista, jonka jälkeen yrityksen osakkeiden kaupankäynti päätettiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Twitterin hallitus suoritti harkitun ja kattavan prosessin arvioidakseen Elonin ehdotusta keskittyen tarkoituksella arvoon, varmuuteen ja rahoitukseen. Ehdotettu kauppa tuottaa huomattavan käteispalkkion, ja uskomme sen on paras tie eteenpäin Twitterin osakkeenomistajille”, sanoi Twitterin riippumaton hallituksen puheenjohtaja Bret Taylor.

”Sananvapaus on toimivan demokratian perusta, ja Twitterissä keskustellaan ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta tärkeistä asioista. Haluan tehdä Twitteristä paremman kuin koskaan, parantamalla tuotetta uusilla ominaisuuksilla, tekemällä algoritmeista avointa lähdekoodia luottamuksen lisäämiseksi, kukistamalla roskapostibotit ja todentamalla kaikki ihmiset. Twitterillä on valtava potentiaali – odotan innolla työskentelyä yrityksen kanssa”, kommentoi Elon Musk.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Twitterin hallitus on yksimielisesti hyväksynyt kaupan ja sen odotetaan toteutuvan vuonna 2022. Kauppa edellyttää, että Twitterin osakkeenomistajat hyväksyvät sen ja kauppa saa tarvittavat viranomaishyväksynnät.

Lähde: Twitterin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Twitter