VivoYleinen

Vivo X80- ja Vivo X80 Pro -huippupuhelimet julkaistiin – panostus kameroissa, suorituskyvyssä ja muissa lippulaivatason toteutuksissa

Vivo X80 Pro

Vivo julkaisi vasta hiljattain taittuvanäyttöisen Vivo X Fold -puhelimen ja jättinäytöllä varustellun Vivo X Note -puhelimen, mutta tänään brändin lippulaivamallisto on laajentunut uusilla puhelimilla. Vivo on esitellyt kotimarkkinoillaan Kiinassa uudet Vivo X80- ja Vivo X80 Pro -puhelimet, joissa on panostetut todellisiin lippulaivaluokan ominaisuuksiin.

Vivo X80 Pro on kaksikosta todellinen lippulaivapuhelin ja siitä on esitelty kaksi erillistä versiota. Tarjolla on Snapdragon 8 Gen 1- ja Dimensity 9000 -järjestelmäpiireihin perustuvat versiot. Molemmat järjestelmäpiirit ovat huippuluokan suorituskyvyllä varusteltu. Puhelimessa on 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näytöksi puhelimeen on laitettu kookas 6,78 tuuman E5 AMOLED -paneeli, jossa on kehittynyt LTPO 2.0 -tekniikka. Näytön tarkkuus yltää QHD+ -tasolle ja virkistystaajuus on korkeimmillaan 120 hertsiä. Näyttö kaartuu molemmilta reunoilta ja siinä on etukameraa varten tehty reikä. Näyttöön on integroituna ultraäänisormenjälkilukija, joka on lähes 40 prosenttia suurempi kuin aikaisemmin.

Kameroihin Vivo on panostanut todella paljon, sillä niitä on takaosassa peräti neljä kappaletta. Vivo X80 Pron kamerakokonaisuuden kohokohtana on Samsungin kehittämä 50 megapikselin ISOCELL GNV -kamerasensori, joka on kooltaan 1/1.3 tuumaa. Pääkamera on optisesti vakautettu ja siinä on f/1.57-aukkosuhde. Tuettuna on myös lasertarkennus.

Ultralaajakulmakamera on tarkkuudeltaan 48 megapikseliä ja se perustuu Sony IMX598 -sensoriin, joka on kooltaan 1/2.0 tuumaa. Kaksi muuta kameraa on tarkoitettu zoomausta varten. Vivo luottaa 12 megapikselin Sony IMX663 -sensoriin, joka takaa 2x optisen zoomauksen. Telekamerassa on f/1.85-aukko sekä gimbal-tyylinen optinen kuvanvakautus. Toinen zoomikameroista on 5x optiseen zoomaukseen kykenevä 8 megapikselin periskooppikamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikissa kameroissa hyödynnetään Zeiss T* -linssipäällystettä ja puhelimessa on päivitetty V1+ -kuvasignaaliprosessori. Vivon mukaan kamerat pystyvät taltioimaan aikaisempaa parempia kuvia heikossa valaistuksessa. Etuosaan on laitettu yksi 32 megapikselin kamerasensori selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Vivo X80 Prossa on kookas 4700 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata 80 watin tehoisella pikalaturilla langallisesti. Langatonta latausta tuetaan jopa 50 watin pikalatauksella. Muita mainittavia ominaisuuksia puhelimessa on IP68-luokituksen mukainen vedenkestävyys, 27-tasoinen jäähdytysjärjestelmä sekä Android 12 -pohjainen OriginOS-käyttöliittymä.

Puhelin on esitelty Kiinassa kolmessa väriversiossa, jotka ovat oranssi, vihreä sekä musta. Väristä riippuen takaosan materiaalina käytetään lasia, vegaaninahkaa tai keraamia. Snapdragon 8 Gen 1 -piiriin perustuva versio maksaa edullisimmillaan 8 + 256 gigatavun versiona 5499 juania ja Dimensity 9000 -piiriin perustuva versio maksaa 12 + 256 gigatavun versiossa 5999 juania. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 782 ja 853 euroa.

Vivo X80

Vivo X80 -perusmalli on hieman karsittu versio, mutta tarjoaa silti monia samoja toteutuksia. Tällä kertaa tarjolla on ainoastaan Dimensity 9000 -järjestelmäpiiriin perustuva versio, jonka rinnalla on 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 128, 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Näyttö on kooltaan 6,78 tuumaa ja se perustuu Samsungin valmistamaan E5 AMOLED -tekniikkaan. Näytössä on korkeintaan 120 hertsin virkistystaajuus, Full HD+ -tarkkuus sekä 1500 nitin maksimikirkkaus. Akunkesto on 4500 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata 80 watin tehoisella pikalatauksella. Tuettuna ei ole langatonta latausta.

Takaosaan on saatu pitkälti isovelimallin kaltainen kameratoteutus, sillä pääkamerana toimii 50 megapikselin Sony IMX866 -sensori. Lisäksi tarjolla on 12 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 12 megapikselin telekamera 2x optisella zoomauksella. Vivo X80 -perusmallissa on karsittu periskooppikamerasta. Etuosassa on 12 megapikselin selfiekamera.

Vivo X80 tarjoaa myös stereokaiuttimet, näytönalaisen sormenjälkilukijan sekä Android 12 -käyttöjärjestelmän. Puhelimesta on kolme väriversiota, jotka ovat samat musta, oranssi sekä vihreä. Perusversioon ei ole saatu IP68-luokitusta.

Kiinassa puhelimen edullisin 8 + 128 gigatavun versio maksaa 3699 juania, joka vastaa noin 526 euroa. Vivo tulee julkaisemaan puhelimet myöhemmin myös globaalisti, mutta Suomessa Vivon puhelimet eivät ole olleet saatavilla virallisesti koskaan.

Lähde: Vivo

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Vivo