GoogleYleinen

Nyt se on varmaa: Google Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimet julkaistaan 19. lokakuuta

Google on vihdoin vahvistanut odotettujen Pixel 6 -sarjan älypuhelimien julkaisuajankohdan. Google on jo itse paljastanut aikaisemmin kuvia sekä tietoja Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimista, mutta toistuvasti kertonut julkaisun tapahtuvan syksyllä.

Nyt puhelimien julkaisupäiväksi on kerrottu 19. lokakuuta. Tilaisuudessa on odotettavissa Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimet, mutta mahdollisesti myös muita Googlen tuotteita. Pääpaino on kuitenkin Pixel-laitteissa ja Google saattaa antaa ensivilauksen myös huhutusta taittuvanäyttöisestä Pixel-puhelimestaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suurella todennäköisyydellä Google julkaisee Android 12 -päivityksen myös vanhemmille Pixel-puhelimille tilaisuuden aikana. Google kertoi laittaneensa jakoon Android 12 AOSP -version jo aikaisemmin tällä viikolla, mutta totutusta poiketen Google ei julkaissut päivitystä heti Pixel-puhelimille. Tämä viittaisi vahvasti siihen, että Google haluaa esitellä Androidia vielä uudemman kerran Pixel 6 -puhelimien lanseerauksen yhteydessä.

Pixel 6 -puhelimet ovat yksi älypuhelinmarkkinan mielenkiintoisimmista älypuhelimista, sillä jo muotoilu on normaalista poikkeava ja virkistävän tyylikäs. Lisäksi Pixel 6 -puhelimet tarjoavat Googlen ja Samsungin yhteistyössä kehittämän Tensor-järjestelmäpiirin, joka perustunee 5 nanometrin valmistusprosessiin. Google tarjoaa tietojen mukaan uutuuspuhelimissa myös 33 watin langallisen pikalatauksen sekä 23 watin langattoman latauksen.

Puhelimien kameroihinkin on luvassa selviä parannuksia, sillä laitteissa on 50 megapikselin pääkamera sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, mutta Pixel 6 Prossa on lisäksi 48 megapikselin periskooppikamera 5x optista zoomausta varten.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google