OnePlusYleinen

Nyt se tapahtuu: OxygenOS yhdistyy Oppon ColorOS-käyttöliittymään – OnePlus paransi huippupuhelimien päivityslupausta

OnePlus lupasi Oppoon yhdistymisen mahdollistavan muun muassa nopeammat ja vakaammat ohjelmistopäivitykset, ja nyt brändi on myös kertonut uudesta päivityslupauksestaan. Lisäksi OnePlus ilmoitti OxygenOS-käyttöliittymän yhdistyvän vahvasti Oppon omaan ColorOS-käyttöliittymään.

Uuden päivityslupauksen jälkeen OnePlus lupaa huippupuhelimilleen kolme vuotta Android-versiopäivityksiä sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä. Päivityslupaus koskee OnePlus 8 -sarjan puhelimia ja kaikkia siitä ylöspäin. Keskihintaluokan puhelimien päivityslupausta ei muutettu, vaan OnePlus Nord ja Nord CE 5G tulevat saamaan kaksi Android-versiopäivitystä sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä. Päivityslupaus koskee myös tulevia Nord-malliston keskihintaisia älypuhelimia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus Nord N -sarjan puhelimien osalta on luvattu ainoastaan yksi suurempi Android-versiopäivitys sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä. Lupaus koskee kaikkia jo markkinoilla olevia Nord N -älypuhelimia. Yhteenveto uudesta päivityskäytännöstä on alapuolella.

  • Huippupuhelimet: 3 vuotta Android-versiopäivityksiä, 4 vuotta tietoturvapäivityksiä
    • OnePlus 8, OnePlus 8 Pro, OnePlus 8T, OnePlus 9, OnePlus 9 Pro
  • Nord-mallisto: 2 vuotta Android-versiopäivityksiä, 3 vuotta tietoturvapäivityksiä
    • OnePlus Nord, OnePlus Nord CE 5G
  • Nord N -mallisto: 1 vuosi Android-versiopäivityksiä, 3 vuotta tietoturvapäivityksiä
    • OnePlus Nord N10 5G, OnePlus Nord N200 5G, OnePlus Nord N100

Kaikki ennen OnePlus 8 -puhelimia julkaistut puhelimet tulevat jatkamaan aikaisempaa päivityskäytäntöä, eli ne saavat kaksi Android-versiopäivitystä sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä.

OnePlus on kertonut myös yhdistävänsä OxygenOS-käyttöliittymän Oppon omaan ColorOS-käyttöliittymään. Tarkoituksena on yhdistää käyttöliittymien koodipohja, mutta OnePlussan mukaan suurin osa käyttäjistä ei tule edes huomaamaan muutosta. Todennäköisesti käyttöliittymät ovat pian OnePlussan ja Oppon puhelimissa hyvin samanlaisia, mutta mukana on vain joitakin pieniä muutoksia. Ratkaisu on pitkälti samanlainen, joka nähtiin aikaisemmin muun muassa Huawein ja Honorin puhelimissa, joissa oli lähes identtiset EMUI- ja Magic UI -käyttöliittymät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöliittymien yhdistäminen tapahtuu Android 12 -päivityksien yhteydessä ja tulevat puhelimet toimitetaan yhdistetty ohjelmisto esiasennettuna. OnePlussan mukaan tulevaisuudessa OxygenOS-käyttöliittymän pitäisi olla vakaampi, koska se perustuu vahvemmalle alustalle.

Lähde: OnePlus Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus