MeizuYleinen

Nyt tuli vahvistus: Autovalmistaja Geelyn perustaja osti enemmistön älypuhelinvalmistaja Meizusta – jatkaa toimintaa itsenäisenä merkkinä

Meizu

Kiinalaisen autovalmistaja Geelyn perustajan yritys Hubei Xingji Shidai Technology Co Ltd. ja älypuhelinvalmistaja Zhuhai Meizu Technology Co Ltd. ovat ilmoittaneet merkittävästä kaupasta. Xingji Shidai on ostanut 79,09 prosenttia, eli enemmistöosuuden Meizusta.

Xingji Technology on Geelyn puheenjohtaja Eric Lin viime vuonna lanseeraama yritys, jonka tavoitteena oli pyrkiä osaksi premium-älypuhelinmarkkinoita. Li omistaa yhtiöstä 55 prosentin osuuden ja myös autovalmistaja Geely on kertonut lähtevänsä mukaan älypuhelinliiketoimintaan. Geely omistaa myös Volvon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupan myötä Meizu jatkaa toimintaansa itsenäisenä brändinä Xingji Technologyn alaisuudessa. Yritykset pyrkivät tekemään tiivistä yhteistyötä muun muassa ohjelmistokehyksen osalta. Kumpikaan osapuoli ei kertonut kaupan hintaa.

Xingji Technology kehittää parhaillaan seuraavan sukupolven älypuhelimia, mobiililaitteita ja puettavia älylaitteita, jotka hyödyntävät laajennetun todellisuuden tekniikoita. Lisäksi yritykset ovat vahvistaneet, että uusi Meizun lippulaivapuhelin tullaan julkaisemaan ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja siinä käytetään Qualcommin Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Meizulla ei ole mennyt viime vuosina kovinkaan vahvasti, vaikka vuosia takaperin kyseessä oli merkittävä toimija myös Kiinan markkinoilla. Meizu ei ole pysynyt kilpailukykyisenä Xiaomia tai Oppoa vastaan, joka on johtanut yrityksen vaikeuksiin. Esimerkiksi tuore jättiraportti kertoi Meizun myyneen vuonna 2021 ainoastaan 800 000 älypuhelinta, joka jää selvästi jälkeen esimerkiksi Xiaomin 191 miljoonalle myydylle puhelimelle samalla ajanjaksolla.

Lähde: Ithome.com, Reuters.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Meizu