OnePlusYleinen

OnePlus 10T ja OxygenOS 13 julkaistaan globaalisti 3. elokuuta – puhelimessa Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri

OnePlus 10T julkaistaan 3. elokuuta.

OnePlus on tänään vahvistanut, että brändi tulee julkaisemaan huhutun OnePlus 10T -älypuhelimen globaaleille markkinoille noin kahden viikon päästä. Julkaisutilaisuus tapahtuu 3. elokuuta, mutta jo ennen tätä OnePlus on kertonut ensimmäisiä tietoja tulevasta puhelimesta.

Uutuuspuhelimessa on vahvistettu olevan Qualcommin toistaiseksi tehokkain Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri. Kyseessä on tehokkaampi ja virtapihimpi järjestelmäpiiri kuin esimerkiksi OnePlus 10 Prossa nähty Snapdragon 8 Gen 1. Qualcommin mukaan suorituskyky paranee 10 prosentilla ja energiatehokkuus kasvaa 30 prosentilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 10T tuo takaisin vuosien takaa tutun T-sarjan, joka julkaistiin useana vuotena peräkkäin vuoden loppupuoliskolla. T-konsepti viedään OnePlussan mukaan nyt uudelle tasolle ja se tarjoaakin OnePlus 10T -puhelimen julkaisun jälkeen enemmän nopeutta ja uutta tekniikkaa. T-sarjan puhelimia ei ole nähty kahteen vuoteen, sillä edellinen malliston puhelin oli vuonna 2020 julkaistu OnePlus 8T.

OnePlus kertoi muuttaneensa nyt hieman strategiaansa ja on julkaissut tänä vuonna vain yhdet huippupuhelimet aikaisemman kahden sijasta. Brändi pyrkii kokeilemaan uusia asioita, jotta tiedetään, mikä todellisuudessa toimii parhaiten. Keväällä julkaistu OnePlus 10 Pro oli niin sanottu ultra-premium-lippulaiva, jossa keskityttiin kameroihin. OnePlus 10T -mallin kohdalla panostetaan erityisesti suorituskykyyn.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Elokuun alussa järjestettävä julkaisutilaisuus on OnePlussan mukaan pitkästä aikaa liveyleisön kanssa. Tilaisuus järjestetään New Yorkissa. OnePlus 10T -puhelimen rinnalla brändi tulee esittelemään myös uuden OxygenOS 13 -käyttöliittymäversion. Kyseessä on Android 13 -käyttöjärjestelmän päälle rakennettu käyttöliittymä, joka tulee päivityksenä saataville myöhemmin vuoden 2022 aikana.

OxygenOS 13 tulee olemaan uusin ohjelmisto OnePlussan puhelimille, jonka luvataan tarjoavan enemmän OnePlussan vanhaa kokemusta kuin nykyinen OxygenOS 12 -versio. Mukana on kerrottu olevan paljon vanhaa, mutta paljon myös uutta asiaa. OxygenOS 13 tulee saamaan päivitystä suorituskykyyn, zen-tilaan, pelitilaan ja muita parannuksia. Yksi uutuusominaisuuksista tulee olemaan muun muassa Always-on-display-toiminnon uusi Spotify-integraatio. Jatkossa musiikkia pystyy helpommin säätämään suljetulta näytöltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Medioille järjestetyssä tilaisuudessa OnePlus vahvisti kuitenkin myös sen, että OxygenOS 13 tulee tarjoamaan paljon samoja ominaisuuksia Oppon kehittämän ColorOS 13 -käyttöliittymän kanssa. OnePlussan mukaan ColorOS 13- ja OxygenOS 13 -käyttöliittymien kehityksestä vastaa sama johtaja, joka oli aikoinaan tutun ja arvostetun OxygenOS-käyttöliittymän taustalla.

OnePlussan mukaan OxygenOS 13 tullaan julkaisemaan ensin OnePlus 10 Pro -huippupuhelimelle, mutta myöhemmin vielä vuoden 2022 aikana se tulee saataville myös pian julkaistavalle OnePlus 10T -puhelimelle. Valitettavasti OnePlus ei kuitenkaan vielä vahvistanut tarkempaa saatavuutta OxygenOS 13 -päivityksen saatavuudesta yhtiön muille puhelimille.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus