OnePlusYleinen

Vuotaja: OnePlus 11:n hinnat alkavat 900 eurosta – ei tule myyntiin kaikkialla Euroopassa Oppon ja Nokian patenttikiistojen takia

OnePlus 11

OnePlus on julkistamassa uuden OnePlus 11 -lippulaivapuhelimen globaalisti 7. helmikuuta. Puhelin on julkaistu jo aikaisemmin Kiinan markkinoilla, mutta helmikuun globaalin lanseerauksen jälkeen laitetta odotetaan myyntiin laajasti Euroopassa. Tunnettu vuotaja Roland Quandt on kertonut, että puhelinta ei tulla näkemään myynnissä aivan kaikissa Euroopan maissa.

OnePlus ei nimittäin pysty myymään uutuuspuhelintaan Saksassa, sillä käynnissä olevat patenttikiistat suomalaisen Nokian ja kiinalaisen Oppon välillä estävät sen. OnePlus on toiminut jo muutaman vuoden Oppon tytärbrändinä. Tämän vuoksi uutta puhelinta ei voida tuoda myyntiin Saksassa, eikä Oppon, Realmen tai OnePlussan laitteet ole olleet myynnissä enää kesästä 2022 lähtien.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Taustalla on kiista Nokian omistamista 5G-patenteista, joihin kiinalaisvalmistajalla ei ollut oikeuksia. Viime heinäkuussa oikeus oli ratkaissut patenttiriidan Nokian hyväksi ja totesi, ettei Oppolla ollut voimassa olevia lisenssejä käytettyyn 5G-teknologiaan. Myöhemmin elokuussa 2022 oikeus oli määrännyt myyntikiellon Oppon puhelimille Saksassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Patenttikiistaa ei ole vielä kyetty ratkaisemaan, jonka seurauksena OnePlus 11 ei ole tulossa virallisesti saataville Saksassa. Tilanne ei ole siis muuttunut. Saksalaiset joutuvat hankkimaan puhelimen muista Euroopan maista, jos kiinnostusta uutuuspuhelimeen löytyy.

Samassa yhteydessä Quandt kertoo OnePlus 11 -puhelimen hintojen alkavan Euroopassa noin 900 eurosta. Tarkkaa hintaa ei vielä ole tiedossa, mutta kyseessä olisi 8 + 128 gigatavun muistiversio. 50 euron lisähinnalla kerrotaan saavan 16 + 256 gigatavun version, jolloin hinta olisi 950 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teknisesti OnePlus 11 ei tule nähtävästi tarjoamaan Euroopassa merkittäviä eroavaisuuksia. Puhelimessa on Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri, 6,7 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli sekä 50 megapikselin kolmoiskamera. OnePlus 11 tarjoaa myös 5000 milliampeeritunnin akun sekä 100 watin pikalatauksen. Tarkemmat tiedot puhelimesta löytyvät aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Lähde: Winfuture.de (saksaksi), Twitter

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus