OnePlusYleinen

OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -puhelimien Android 12 -päivityksen jakelu käynnistyi uudelleen – pitää sisällään silti ongelmia

OnePlus 9 -puhelimet

OnePlus aloitti Android 12- ja OxygenOS 12 -päivityksen jakelun OnePlus 9 -sarjan puhelimille viime viikolla, mutta joutui keskeyttämään jakelun nopeasti valtavien ongelmien takia. Nyt OnePlus on ilmoittanut jatkaneensa päivityksen jakelua Intiassa ja Pohjois-Amerikassa. Toistaiseksi päivitys ei ole edelleenkään saatavilla Euroopassa.

Uusi versio päivityksestä on laitettu jakeluun ja sen on luvattu korjaavan monia käyttäjien valittamia ongelmia. Korjauspäivitys parantaa muun muassa sormenjälkilukijan toimintaa, optimoi akunkulutusta, parantaa kameroiden nopeutta sekä korjaa ongelman, jossa mobiiliverkkoyhteydet eivät olleet käytettävissä. Lisäksi päivityksen mukana luvataan toimitettavan Googlen joulukuussa 2021 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikkia ongelmia myöskään korjauspäivitys ei edelleenkään korjaa, vaan mukana on silti bugeja. OnePlus kuitenkin lupaa korjaavan ongelmia tulevissa päivityksissä, mutta mitään tarkkaa aikataulua ei ole annettu. Tunnettuja ongelmia ovat muun muassa Chromen automaattisen täytön puute sekä kameran 48 megapikselin kameratilan puute GCam-kamerassa. Ennen päivitystä kannattaa edelleen pohtia kannattaako uuteen versioon päivittää, sillä siinä saattaa olla edelleen ongelmia.

Alapuolella on listattuna vielä OnePlussan ilmoittama muutosloki uudesta C.39-päivityksestä.

Päivityksen muutokset:

 • Järjestelmä
  • Parannettu sormenjälkilukituksen sulavuutta
  • Optimoitu järjestelmän virrankulutusta akunkeston pidentämiseksi
  • Korjattu näytön ongelma palattaessa aloitusnäyttöön joissakin peleissä
  • Korjattu ilmoituspalkin ongelma
  • Päivitetty Androidin tietoturvakorjauksen taso joulukuulle 2021
 • Kamera
  • Parannettu sovelluksen käynnistysnopeutta
  • Parannettu kuvatehostetta takakamerassa
 • Verkko
  • Korjattu ongelma, jossa mobiiliverkko ei toiminut tietyissä tilanteissa

Lähde: OnePlus Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

 1. Herätyskelloa ei pysty sammuttamaan lukitusnäytöstä. Pitää avata sovellus ja käydä kytkemässä herätys pois ja päälle uudelleen.
  Sormenjälkitunnistuksen kanssa isoja ongelmia, toimi vanhalla käyttöjärjestelmälä ongelmitta.
  Puhelimen syorituskyky laskenut roimasti ja menee jumiin silloin tällöin.
  Kaikinpuolin siis täysin surkea koko android 12 päivitys. Miksi tämmöisiä keskeneräisiä paketteja pitää prkl. jaella.

 2. Täysin samaa ongelmaa minulla. Huomasin myös tuossa autoa ajaessa kun puhelimen liitin laturiin niin näyttö käynnistyy 5-10sec välein. Tärähtää ja piippaa samalla näyttöön ilmestyy se latauksen ympyrä ja prosenttilukema. Koitin 100km matkan ladata mut sen verran hermoon kävi, että tyhjentyköön luuri 😄. Ja tuo on ärsyttävä kun neliö navikointi näppäimen alta valitsee sulje kaikki. Niin se ei onnistu muuten kuin aina palata ensin ”etusivulle” ja sit poistaa kaikki tai vaihtoehtoisesti pyyhkäistä se sovellus pois päältä mikä oli auki kun yritti sulkea ohjelmat 😏

 3. Joo tuo sulje kaikki on tosi ärsyttävä! Ihan kamala päivitys. Piti kaikki asennuttaa uudelleen. Taustakuvat, ilmotusasetukset ja soittoäänestä lähtien.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus