AndroidOnePlusYleinen

OnePlus esitteli uuden Android 12 -pohjaisen OxygenOS 12 -käyttöliittymän – tällaisia uudistuksia se tarjoaa ja näille puhelimille se on tulossa

OxygenOS 12

Vasta hiljattain OnePlus kertoi OxygenOS-käyttöliittymän yhdistymisestä aikaisempaa enemmän Oppon ColorOS-käyttöliittymään, mutta nyt kiinalaisbrändi on esitellyt OxygenOS 12 -version virallisesti. Kyseessä on tänään julkaistuun Android 12 -käyttöjärjestelmään pohjautuva käyttöliittymä.  Lisäksi tänään OnePlus on julkaissut ensimmäisen OxygenOS 12 avoimen beetaversion OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -puhelimille.

OnePlussan mukaan Oppon ColorOS:n koodipohjan integrointi OxygenOS 12 -versioon säilyttää nopean ja sulavan OnePlussan DNA:n, tarjoten samalla täysin päivitetyn kokemuksen vakaammasta ja virtaa säästävämmästä järjestelmästä. Uusien ominaisuuksien avulla OxygenOS 12 tarjoaa OnePlussan mukaan monipuolisemman kokemuksen, virtaviivaistaen käyttäjien päivittäistä työskentelyä ja parantaen digitaalista hyvinvointia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudessa OxygenOS 12 -versiossa valon ja tilan paremman käytön ansiosta käyttöliittymä luo käyttäjille OnePlussan mukaan turvallisen ja rennon kokemuksen. Visuaaliset valon ja tilan muutokset lisäävät selkeyttä ja parantavat luettavuutta ja helppokäyttöisyyttä. OnePlussan mukaan Zen-tila ja hiljattain käyttöön otettu yksityinen tallelokero ovat täydellisiä esimerkkejä. Sovelluksissa on luotu uusi tyyli valon ja varjojen avulla.

OxygenOS 12 -versiossa ulkonäköä on pyritty yksinkertaistamaan selkeämmällä typografialla. Sen luvataan tekevän OxygenOS 12:sta ymmärrettävämmän eri kulttuureista ja alueilta tuleville käyttäjille. Yksinkertaisuuteen perustuen OnePlus on parantanut myös yksityiskohtia tarjotakseen ensiluokkaisen kokemuksen lisäämällä varjoja, hienovaraisia kaltevuuksia ja mukauttamalla kuvitusta käyttötilanteen mukaan. Tämä näkyy muun muassa aikaisempaa graafisempina sovelluskuvakkeina.

OnePlus-puhelimista tuttu Shelf-näkymä päivitetään täysin OxygenOS 12 -käyttöjärjestelmään laajemmalla valikoimalla kustomointeja. Uusittu Shelf mahdollistaa räätälöidyt ja eri kokoiset ominaisuuskortit sekä taustakuvat, joiden avulla voi ryhmitellä ominaisuuksia ja muokata asettelua haluamalla tavalla. Askelmittari on päivitetty Health-kortiksi, johon voit myös liittää OnePlus Watch -älykellon, jotta saa paremman pääsyn myös muihin terveystietoihin, kuten sykkeeseen tai kalorinkulutukseen.

Parantaen tehokkuutta ja yksinkertaistaen toimintoja, OnePlus integroi OnePlus Scout-hakutoiminnon Shelfiin globaalisti. Tämä ominaisuus on ollut aikaisemmin käytössä Intiassa ja sen kerrotaan tarjoavan yhden palvelun kaikille hauille. Scoutin kautta löytää laitteen kaiken sisällön, mukaan lukien asiakirjat, yhteystiedot, musiikkikappaleet ja verkkosivumerkinnät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OxygenOS 12 -versiossa on uudistettu myös Muistiinpanot-sovellus, johon on tuotu kokonaan uusia muokkaustoimintoja. OxygenOS 12 -versiosta lähtien voi nyt muokata muistiinpanojen sisältöä uusilla editointityökaluilla. Lisäksi Doodle-ominaisuutta voi käyttää hahmotellessa ideoita piirtämällä.

Perustuen samaan filosofiaan kuin Zen-tila, OnePlus on tuonut Work Life Balance 2.0 -tilan OxygenOS 12 -versioon. WLB 2.0 tilassa eri sovellusten asetuksia, ilmoituksia ja viestejä voi ryhmitellä kahteen eri tilaan (työ ja vapaa-aika) ja lajitella tärkeysasteen mukaan. Työ- ja vapaa-ajan tilat vaihtuvat älykkäästi sijainnin, Wi-Fi-verkkojen tai määritetyn kellonajan mukaan, niin voit erottaa työajan vapaa-ajasta helposti.

Uudessa päivityksessä OnePlus on parantanut myös tummaa tilaa, sillä nyt tummuutta voi säätää kolmen eri tason välillä, jotka ovat gentle, medium sekä enhanced. OnePlus Nord 2 -puhelimesta tutuksi tullut Toolbox-pelityövalikko tulee saataville myös OxygenOS 12:n myötä kaikille OnePlus-puhelimille. Toolbox 2.0 tukee muun muassa äänimodulaattoria viidessä suositussa pelissä (PUBG/CODM/LOLM/FreeFire/Fortnite), jonka avulla voi vaihtaa ääntä pelin sisäisten keskustelujen aikana suojaten yksityisyyttä ja samalla lisäämällä hauskuutta peliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen OxygenOS 12 -versiossa saa myös Canvas-näyttö. OnePlus kertoo optimoineen ominaisuutta ja lisänneen erilaisia uusia värejä ja tyylejä monipuolisemman kustomoinnin mahdollistamiseksi. Valokuvien valinta ja lopullisten tehosteiden säätö on tullut joustavammaksi, sillä ominaisuus mukautuu eri kokoisiin kuviin ja tukee kuvan skaalaamista. Samaan aikaan käyttäjät voivat poistaa viivat, jotka eivät sovi kuvaan, niin lopputulos on realistisempi, mutta yksilöllisempi.

Myös yksityisyyteen on tehty muutoksia, sillä OnePlus kertoo sen olevan aina etusijalla. OnePlus on parantanut edelleen tietoturvaominaisuuksia ja virtaviivaistanut yksityisen datan tallennusta, helpottaen käyttäjien henkilökohtaisten tiedostojen lajittelua. Yksityiseen tallennustilaan tallennetut tiedot on eristetty muista sovelluksista, mutta ne ovat henkilökohtaisesti saatavilla. Käyttäjät voivat pitää henkilökohtaiset tiedostot, kuten valokuvat, videot, äänitiedostot ja asiakirjat, yksityisessä kassakaapissa.

OxygenOS 12 -version saatavuus:

OnePlus on kertonut tällä hetkellä OxygenOS 12 -version avoimen beetaversion olevan saatavilla OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -puhelimille ja se perustuu Googlen tulevaan Android 12 -versioon. OnePlus on luvannut päivityksen myös aikaisemmille puhelimilleen tulevaisuudessa, mutta tarkkaa aikataulua ei ole vielä annettu. Alapuolella on listattuna päivityksen saavat puhelinmallit.

 • OnePlus 9 Pro
 • OnePlus 9
 • OnePlus 9R 5G
 • OnePlus 8T
 • OnePlus 8 Pro
 • OnePlus 8
 • OnePlus 7T Pro
 • OnePlus 7T
 • OnePlus 7 Pro
 • OnePlus 7
 • OnePlus Nord 2
 • OnePlus Nord
 • OnePlus Nord CE 5G

Lähde: OnePlus Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. Joko ne nyt saavat Android auton toimimaan?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android