OnePlusYleinen

Ongelmat jatkuvat? OnePlus keskeytti toistamiseen OxygenOS 12 -päivityksen jakelun OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -puhelimille

OnePlus 9 Pro

OnePlus aloitti viikko sitten jakamaan OxygenOS 12- ja Android 12 -päivitystä OnePlus 9 -sarjan älypuhelimille myös Euroopassa, mutta jakelu alkoi jo viime vuoden lopulla Intiassa sekä Pohjois-Amerikassa. Joulukuussa OnePlus joutui lopettamaan päivityksen jakelun valtavien ongelmien takia. Nähtävästi päivityksen jakelu on keskeytetty toistamiseen.

Ainakin Euroopassa käyttäjät raportoivat OnePlussan foorumeilla laajasti OxygenOS 12 -päivityksen jakelun keskeytyneen ja sama pystyttiin todentamaan SuomiMobiilin testilaitteella. Vielä eilen OnePlus 9 -puhelin tarjosi OxygenOS 12 -päivitystä, mutta tänään päivitysmahdollisuus oli kadonnut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus ei ole toistaiseksi kommentoinut päivityksen keskeytystä millään tavalla foorumillaan. Pyysimme myös kommenttia asiasta, mutta OnePlus ei ole toistaiseksi vastannut.

Aikaisemmin OxygenOS 12 -päivityksen jakelu keskeytettiin laajojen ongelmien takia. Käyttäjillä oli ollut ongelmia puheluiden soittamisessa ja vastaanottamisessa, mutta ongelmia oli myös Wi-Fi-yhteyksissä ja mobiiliverkoissa. Tällä viikolla Euroopassa käyttäjät ovat raportoineet ongelmia päivityksen jälkeen olleen muun muassa herätyskellon kanssa, joillakin käyttäjille 5G-yhteydet eivät toimineet toisessa SIM-korttipaikassa tai esimerkiksi Google Pay on lopettanut toimintansa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mukana on edelleen valtavia ongelmia, joista loppukäyttäjät ovat valittaneet. OnePlus on kehittänyt ja viimeistellyt OxygenOS 12 -päivitystään syksystä lähtien, eikä yhtiö ole vieläkään pystynyt tuomaan oikeasti toimivaa päivitystä tarjolle. Ongelmana on varmasti se, että OnePlus on ottanut pohjaksi päivityksessä käyttöön Oppon kehittämän ColorOS-version. Aikaisemmin OnePlussan puhelimissa oli brändin itse kehittämä käyttöliittymä, mutta OxygenOS 12 integroi mukaan myös ColorOS 12 -version.

Päivityksen jakelun aloittamisen aikaan monet käyttäjät olivat hyvin pettyneitä OxygenOS 12 -päivityksen tarjoamaan kokemukseen. Yhden käyttäjän mukaan kyseessä on jopa ”huonoin OnePlus-kokemus koskaan”, kun taas toisen käyttäjän mukaan ”laite tuntuu päivityksen jälkeen paskalta”Käyttäjien kokemuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

17 Kommenttia

 1. Onnetonta räpellystä, OnePlus! Ennen olivat paljon kiinnostavampia, mutta tuo Oppo-integraatio ei ole tuonut kuin huonoja asioita pinnalle. Ei kiitos enää!

  1. Yökuvaus muuttui todella huonompaan suuntaan, aivan kuin olisi joku halpa lelu koko puhelin. Liian pimeitä kuvia ja myös värit muuttuivat, kun silmin näet punertavan taivaan niin kamera kuvaa sen keltaiseksi.

 2. Ei mullakaan toimi 5G kun päivitin tämän uuden paskan,muutenkin tuntuu syövän akkua enemmän kuin ennen. Saako tuota 11 millään muotoa takaisin tähän velkaiseen luuriin

 3. Turnipsi mitä meinaat ostaa seuraavaksi?

 4. Joo itellä kans aika paska fiilis jääny. Käytän puheöinta nettinä tietokoneelle. Aikasemmin oli niinki yksinkertanen ku vaihtoehto netin jakamiselle piuhan yhistämisen jälkee. Nyt pitää tehä asetuksista. Ei sammuta kaikkia sovelluksia vaik yrittää. Akku tosiaan hupenee ihan silmissä. Muutenki 9 pron kans ollu alusta saakka ongelmia ku neyti pätkii ihan ihmeellisesti. Ei oo millään tavalla vakaa puhelin ollu. Taitaa itelläki jäädä vikaks kuhan saa paskan maksettua pois alta.

 5. Kyllä itelläki jää OnePlus viimeiseksi. Palaan takasi Samsungin lippulaivoihin.

 6. On kyllä huonompaan suuntaan. Herätystä ei voi swaipata. Ohjelmaruudut jää taustalle useampana sivuna. Ylhäältä swaipatessa lähes aina aukeaa ensin ohjelmapikavalikko eikä järjestelmän pikavalikot. Hotspot nollautui asennuksen jälkeen. Jostain kaivautui myös poistetut kuvat ja muisti täynnä.

 7. Kyllä meni puhelin pilalle tuon 12 päivityksen takia!

 8. Itse latasin päivityksen, 5G ei toiminut ja muutenkin asetuksista puuttui paljon mitä oli jo Android 11. Piti sit vaihtaa takaisin 11 ja siinä sit hävisi tietenkin kaikki kuvat mut onneks ovat edes pilvessä tallessa

 9. Nykytilanteessa Samsung tai Apple alkavat olla valintoja. Samsung tuo päivitykset nopeasti eikä ainakaan huononna laitteiden ominaisuuksia, kokemuksia mulla on viime ajoilta S21U:sta ja Fold 3:sta. Xiaomi on ihan mukava, mutta Miui on mielestäni hieman turhan täynnä valmistajan omia virityksiä. Se tuntuu jotenkin epäluotettavalta.

 10. Mulla se päivitys ei mennyt edes läpi. Se latasi kyllä sen 4000mb, mutta jumitti sitten siihen 🤦🏻🤦🏻🤦🏻

 11. Täähän toimii hyvin, paljon parempi kuin 11.

 12. Simkortin vaihto toiseen paikkaan korjasi 5G ongelman.

 13. Täysi susi tuo 12 on, kysyin One Plus Suomesta miten onnistuu Android 11 palautus 9 Pro+ pitäisi laittaa puhelin Puolaan missä tekisivät homman, en taida laittaa, seuraavassa puhelimessa ei lue One Plus

 14. Uusi järjestelmäpäivitys One Plus 9:n ja sen jälkeen ei toimi enää sovellusilmoitukset lukitusnäytössä🤦🤦 kokeiltu KAIKKI eikä ne vaan toimi. Muilla samaa ongelmaa?

 15. Sellainen ongelma ilmennyt että kun soitan puhelun niin yht’äkkiä vastaanottaja ei kuule puhettani lainkaan. Joskus auttaa kun laitan kaiuttimen päälle, joskus ei sekään.

 16. OnePlus on todellakin mennyt riman alle jo pidemmän aikaa. Lisäksi nyt oxygenos 14 takkuaa ja pahasti Intiassa ollaan jo laitteet päivitetty betaan ja stableen suurin osa. Euroopassa ei ole näkynyt edes keskustelua milloin olisi tulossa. Kyllä VARMAAN nyt openin tai op11 ostaneet tuntevat itsensä LIPPULAIVOJEN omistajaksi.
  Taitaa olla oneplussan LORU lopussa. En pitäisi yllätyksenä jos vaikka markkinointi kääntyy lopulta täysin Intiaan ja muualle sinne. Eurooppa jää pois oneplussan laitteista olen AIKA VARMA SIITÄ.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus