OnePlusYleinen

OnePlus vahvisti jälleen: OxygenOS löytyy yhtiön puhelimista jatkossakin

OnePlus ilmoitti tällä viikolla yhdistävänsä voimansa Oppon kanssa ja siirtyvänsä virallisesti Oppon tytärbrändiksi. OnePlus on viimeisen vuoden aikana integroinut omia tiimejään ja jakanut resursseja Oppon kanssa. Yhdistyminen on nähty muun muassa geneerisempinä Nord-malliston puhelimina ja Kiinassa OnePlus-puhelimissa otettiin keväällä käyttöön Oppon ColorOS-käyttöliittymä. OnePlus on jälleen joutunut vahvistamaan, ettei yhtiö ole edelleenkään luopumassa omasta OxygenOS-käyttöliittymästään.

Jo aikaisemmin Kiinassa siirryttäessä käyttämään OnePlus-puhelimissa ColorOS-käyttöliittymää, OnePlus joutui vahvistamaan globaalisti OxygenOS-käyttöliittymän säilyvän puhelimissa. OnePlus kertoi keväällä ColorOS:n pysyvän vain Kiinan markkinoilla ja globaalisti tulevaisuudessakin on tarkoitus käyttää yhtiön omaa näkemystä Androidista. Virallisen Oppon ja OnePlussan yhdistymisen jälkeen OnePlus on jälleen vahvistanut OxygenOS-käyttöliittymän pysyvän yhtiön puhelimissa oletusarvoisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka OnePlussan ja Oppon ohjelmistotiimitkin ovat yhdistyneet, niin nähtävästi Oppon tarkoituksena on ylläpitää ColorOS- ja OxygenOS-käyttöliittymiä. On kuitenkin hyvä huomata, että OxygenOS on viime aikoina lähentynyt vahvasti ColorOS:n kanssa, joten tulevissa versioissa voi olla paljon samoja elementtejä kahden käyttöliittymän välillä. Tilanne nähdään varmasti myöhemmin tänä vuonna, kun molemmat brändit tulevat esittelemään omat uudet versionsa käyttöliittymistä Android 12 -käyttöjärjestelmän julkaisun jälkeen.

Aikaisemmin OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau lupasi integraation tukevan yhtiön tavoitteita tarjota käyttäjille parempia ohjelmistokokemuksia sekä nopeampia päivityksiä. Lau kertoi myös OnePlusan pysyvän edelleen itsenäisenä brändinä, vaikka toimiikin Oppon alaisuudessa.

”Olen varma, että tämä muutos on positiivinen yhteisöllemme ja käyttäjillemme. Syvempi integraatio Oppon kanssa antaa meille enemmän resursseja käytettäviksi luodaksemme entistä parempia tuotteita. Sen avulla voimme myös olla tehokkaampia, esimerkiksi tuodaksemme nopeammin ja vakaampia ohjelmistopäivityksiä OnePlus-käyttäjille, kertoi OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau.

Lähde: Mysmartprice.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus