OnePlusYleinen

OnePlus vahvisti: Uusi huippuluokan OnePlus 12 julkaistaan jo marraskuussa Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirillä

OnePlussan perustaja Pete Lau kädessään uusi OnePlus 12 -puhelin.

Oppon tuotepäällikkö ja OnePlussan perustaja Pete Lau on tänään vahvistanut, että uusi OnePlus 12 -puhelin tullaan näkemään jo hyvin pian. Lau esitteli uutta OnePlus 12 -puhelinta Qualcommin järjestämässä Snapdragon Summit -tapahtumassa ja vahvisti julkaisun tapahtuvan marraskuussa.

Tarkkaa päivämäärää ei valitettavasti vielä ole tiedossa, mutta marraskuu alkaa jo ensi viikolla. Kauaa ei siis OnePlus 12 -puhelimen julkaisua tarvitse odottaa. Jo aikaisemmin OnePlus piti näyttövalmistaja BOE:n kanssa tilaisuuden esitelläkseen puhelimen uutta näyttöpaneelia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcommin kanssa OnePlus on vahvistanut tulevan puhelimen saavan uusimman Snapdragon 8 Gen 3 -huippupiirin. Snapdragon Summit -tilaisuudessa Pete Lau piteli OnePlus 12 -puhelinta nyt ensimmäistä kertaa ilman prototyyppilaitteen suojakuorta, mutta valitettavasti etupuolta enempää ei laitteesta paljastettu.

Snapdragon 8 Gen 3 on 4 nanometrin prosessilla valmistettu piiri, joka on teknisesti markkinoiden kärkeä. Kahdeksanytiminen piirin kohokohtana on yksi tehokkain Cortex-X4-ydin, joka toimii nyt 3,3 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi mukana on viisi tehokasta Cortex-A720-ydintä, joista kolme toimii 3,2 GHz:n taajuudella ja kaksi 3,0 GHz:n taajuudella. Mukana on myös kaksi 2,3 GHz:n Cortex-A520-ydintä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 12 / Kuva: Ithome.com

Qualcommin mukaan Snapdragon 8 Gen 3 on jopa 30 prosenttia tehokkaampi sekä 20 prosenttia energiatehokkaampi kuin Snapdragon 8 Gen 2 -piiri. Grafiikkaprosessorina toimii Adreno 750, joka on 25 prosenttia nopeampi, 25 prosenttia energiatehokkaampi ja tuo 40 prosenttia paremman säteenseurannan.

OnePlus 12 -puhelimeen odotetaan 6,82 tuuman kokoista näyttöpaneelia. OnePlus ja BOE ovat jo aikaisemmin vahvistaneet kyseessä olevan BOE X1 OLED -paneeli, joka on tähän mennessä parhain kiinalaisen BOE:n valmistama 2K-paneeli. Näyttö yltää muun muassa 2600 nitin kirkkauteen. OnePlus 12:n näytön kerrottu saaneen näyttötestaaja DisplayMaten A+ -luokituksen sekä rikkoneen 18 näyttöennätystä.

OnePlus 12 esitellään siis marraskuussa ainakin Kiinan markkinoille. Globaalia julkaisua odotetaan hieman myöhemmän, mahdollisesti vuoden 2024 alussa.

Lähde: Ithome.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus