OnePlusYleinen

OnePlussalta tulossa todennäköisesti vieläkin edullisempi 5G-puhelin Snapdragon 690 -järjestelmäpiirillä

OnePlus tulee julkaisemaan 21. heinäkuuta uuden alle 500 euron hintapisteeseen asettuvan OnePlus Nord -älypuhelimen, joka ei kuitenkaan ole nähtävästi jäämässä yhtiön ainoaksi edullisemmaksi puhelimeksi. Nyt muun muassa Geekbench-suorituskykytestin tietokannasta on paljastunut ”OnePlus BE2028” -mallikoodilla varusteltu puhelin, joka on nähtävästi täysin uusi laite.

Erinäisten tietojen perusteella kyseessä saattaisi olla toistaiseksi tuntematon älypuhelin, jossa käytetään Qualcommin hiljattain julkaisemaa Snapdragon 690 -järjestelmäpiiriä. Uutuuspiiri on suunnattu selvästi edullisempiin älypuhelimiin, mutta se tarjoaa myös integroidun 5G-modeemin. Jos OnePlus BE2028 on Snapdragon 690 -puhelin, niin silloin hinnoittelu asettunee alle 350 euroon.

Geekbenchin tietokanta ei paljasta puhelimesta kovinkaan paljoa, mutta siinä on 6 gigatavua RAM-muistia sekä Android 10 -käyttöjärjestelmä. Järjestelmäpiirin koodi ”lito” ei suoraan viittaa Snapdragon 690 -piiriin, sillä vastaava on myös Snapdragon 765-, 765G- ja 768G -järjestelmäpiireissä. Jos kuitenkin kyseessä on Snapdragon 690 -piiriin perustuva laite, niin julkaisua on lupa odottaa myöhemmin tämän vuoden aikana, mutta OnePlus Nordin yhteydessä toista puhelinta ei huhuissa ole odotettu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus BE2028 Geekbenchin tietokannassa.

Qualcommin hiljattain julkaisema Snapdragon 690 on rakennettu 8 nanometrin valmistusprosessilla ja piiri koostuu kahdesta 2.0 GHz:n taajuudella hyrräävästä Kryo 560 -ytimestä sekä kuudesta 1.7 GHz:n kellotaajuudella toimivasta samaisesta Kryo 560 -ytimestä. Grafiikkasuorittimena järjestelmäpiirissä toimii Adreno 619L, joka on jopa 60 prosenttia tehokkaampi kuin edeltäjäversiossa nähty grafiikkaprosessori. Qualcomm on laittanut järjestelmäpiiriin myös Snapdragon X51 -5G-modeemin, joka takaa NSA- ja SA -5G-tuen.

Snapdragon 690 -järjestelmäpiiri antaa mahdollisuuden myös 8 gigatavun RAM-muistille, jopa 48 megapikselin yhdelle kameralle sekä 32+ 16 megapikselin kaksoiskameratoteutukselle. Kamerapuolella piiristä löytyy tuki myös 4K HDR ja 4K 60 FPS -videokuvaamiselle. Lisätietoja Snapdragon 690 -järjestelmäpiiristä löytyy aikaisemmasta artikkelistamme.

Lähde: Geekbench (OnePlus BE2028)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

15 Kommenttia

 1. Ahne mikä ahne, petturi ja valehtelija OnePlus.

 2. Olipa rakentava kommentti. Mitäs petturointia on siinä, että tuodaan laatua massoille?

 3. Ensin kyseinen petturi firma tekee kyselyn kuulokeliitännän säilyttämisen puolesta, mut kas kas, valehtelija firma poisti sen seuraavassa mallissa.

 4. OnePlus:lta olisi kylläkin asiakasystävällinen teko tehdä varsin mainiosta OnePlus 7T :stä lisäeriä myyntiin, sillä sen tehokas Snapdragon 855+ -suoritin hakkaa mennen tullen sekä Snapdragon 765G :n että tuon Snapdragon 690 :n ja monetkaan eivät kaipaa nyt, eikä pitkään aikaan eteenkäänpäin 5G-ominaisuutta, sillä sitä ei voi suurimmalla alueella käyttää ja siitä ei ole liiemmin etuakaan 4G:en verrattuna.

  5G-luuriahan muuten heppoisilla suorittimilla ja muilla heppoisilla ominaisuuksilla ei oikein kannata hankkiakaan, koska ne heppoisuudet syövät 5G-potentiaalin hyödyntämismahdollisuuksia.Ja 5G on akkusyöppökin.

  1. Ketää ei kiinnosta jumalauta mitkää kuulokeliitännät

   1. Kyllä vaan kiinnostaa moniakin.

 5. Tosin nyt on myynnissä useillakin ketjuilla varsin hyvään 599 euron hintaan (alkuperäishinnasta liki 200 euron kesäalennuksessa), marraskuulla 2019 myyntiin tullut OnePlus 7T Plus, jossa huippuluokan Snapdragon 855+ -suoritin, 8+256Gt muistia, 90hertsin FluidAMOLED-näyttö, optiset kuvanvakaimet pääkamerassa ja telekamerassa, Android 10, . . . Lisämuistikorttipaikka tosin uupuu ja 3,5mm kuulokeliitäntä ja etukamerana on yläreunasta moottorilla nouseva kamera (mutta samalla näyttö on reunasta reunaan ja kamerakoloton/reiätön). Eikä tuossa 5G:tä (eikä sen akkusyöppöyttä), jos se olennainen jollekin sitten onkaan.
  Tehokäyttöön, pelaamiseen, kuvaamiseen oivaan hintaan ilmeisesti loppuerät myynnissä nyt SuomiMobiilissakin hyvät arviot saaneesta älypuhelimesta.

 6. Niin ja ite suosin pisaralovea ja mulle kumpikin on pakolliset eli kuulokeliitäntä ja muistikorttipaikka. Ilman niitä puhelin jää sillon ostamatta.

  1. Mikäpä se mahtaakaan olla MIETI SITÄ itsensä hänen pisaralovinen kuulokeliittimellä varustettu muistikortillinen huippu luuri?

   1. No nyt oli semmone kysymys että harva osaa vastata

 7. En ole puhunut kylläkään mistään lippulaiva mallista vaan ihan keskitason puhelimesta. Tosin niitä kaikkia ei saa Suomesta.

  1. En ole lippulaiva mallista kirjoittanut vaan mielestäni huippu luurista. Kerro nyt mikä on mielestäsi sellainen jonka voi hankkia, olipa se sitten minkä hintainen vaan?
   Se kaiketi on sitten huippu luuri jos sinullekin kelpaa, mieti sitä, vai kuinka?
   Suomesta se on saatava, avaja nyt se tietämyksesi, niin osaan oikean kapulan hankkia itselleni.

 8. Esim. Xiaomi/Redmi. Tai tulevat Nokian puhelimet.

  1. Eipä noista oikein minulle ole puhelimeksi, kaikista puuttuu IP luokitus.
   Ainoastaan Xiaomin MI 10 prossa ja 10 note prossa olisi telekamera.
   Ei viitsisi palata takaisin minigrip aikaan.

 9. No eipä ole mun Nokiakaan vedenkestävä ja hyvin oon pärjännyt.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus