OnePlusYleinen

(PÄIVITETTY) OnePlussan myynti romahti Länsi-Euroopassa – yhtiö kiistää toiminnan Venäjän markkinoilla

OnePlus 11

Päivitetty 1.6.2023: OnePlus kiistää yhteistyön venäläisen diHousen kanssa. Yhtiön mukaan OnePlus ei toimi virallisesti Venäjän markkinoilla. Lue lisää täältä. 

Alkuperäinen artikkeli: 

OnePlus ei ole ollut virallisesti läsnä Venäjän markkinoilla aikaisemmin, mutta nyt kiinalaisbrändi on syventänyt toimintaansa maassa, joka käy hyökkäyssotaa Ukrainassa. OnePlus nähtävästi haluaa siivunsa Venäjän älypuhelinmarkkinoilta, josta monet länsimaiset brändit katosivat viime vuonna. Samalla OnePlussan myynti on romahtanut Länsi-Euroopassa.

Venäläinen diHouse on kertonut allekirjoittaneensa jakelusopimuksen OnePlussan kanssa, jonka myötä OnePlussan laitteet tulevat virallisesti myyntiin Venäjällä. Valikoiman on kerrottu koostuvan tuoreimmista laitteista, joita ovat muun muassa OnePlus 11, OnePlus 10T sekä OnePlus Nord CE 3 Lite 5G. Valikoimaan kuuluu myös monet äänituotteet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erikoisen tilanteesta tekee se, että aikaisemmin OnePlus ei ole ollut virallisesti läsnä Venäjän markkinoilla. Länsimaisesta näkökulmasta tilanteesta hämmentävän tekee se, että OnePlus on päättänyt vahvistaa läsnäoloaan maassa, joka käy hyökkäyssotaa Ukrainassa. Monet kiinalaisvalmistajat ovat jatkaneet toimintaansa Venäjällä sodasta huolimatta, ja esimerkiksi Xiaomi, Realme, Tecno ja Vivo ovat kasvattaneet myyntiään maassa voimakkaasti.

Esimerkiksi Xiaomin on raportoitu kaksinkertaistaneen markkinaosuutensa Venäjällä vuoden 2022 aikana. Tämän myötä Ukrainan korruptiontorjuntavirasto (National Agency on Corruption Prevention, NACP) nimitti huhtikuussa Xiaomin ”sodan kansainväliseksi sponsoriksi”. Kyseessä on ensimmäinen puhelinvalmistaja, joka on päätynyt listalle. Ukrainan mukaan Xiaomin liiketoiminnan jatkaminen Venäjällä tukee Venäjän armeijaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älypuhelinmarkkinan kehitys Länsi-Euroopassa vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen aikana.

OnePlus on nykyisin Oppon tytärbrändi, joka on toiminut Venäjällä myös sodan aikana. Oppon myynti on romahtanut Länsi-Euroopan markkinoilla vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen aikana. Muun muassa tutkimusyhtiö Canalys on kertonut raportissaan Oppon puhelimien toimituksien vähentyneen 53 prosentilla verrattuna vuotta aikaisempaan. Tämä tarkoittaa 1,4 miljoonan toimitetun puhelimen sulaneen vain 0,7 miljoonaan puhelimeen. Luvussa ovat mukana myös OnePlus-puhelimet.

Venäjän markkinoilta OnePlus hakee varmasti lisämyyntiä romahtaneen kysynnän vuoksi. Oppon on myös raportoitu harkitsevan vetäytymistä suurista Euroopan maista, vaikka tiedot ovatkin kiistetty esimerkiksi OnePlussan toimesta.

Lähde: DiHousen tiedote (venäjäksi), Canalys

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus