RealmeYleinen

OnePlussan sisarbrändi tuotti valtavan pettymyksen ensimmäisen tablettinsa omistajille – luvassa ei ole yhtään Android-päivitystä

Realme Pad -tabletti.

Kiinalainen Oppo on kovan luokan peluri älypuhelinmarkkinoilla yhdessä tytärbrändiensä Realmen ja OnePlussan kanssa, mutta tablettimarkkinoilla yhtiötä ei ole kovin paljoa nähty. Viime vuonna Oppo julkaisi kuitenkin historiansa ensimmäisen tabletin, joka kantoi nimeä Realme Pad.

Realme Pad esiteltiin vasta syyskuussa, ja kyseessä on edullisemman hintapisteen 4G-yhteyksiin rajoittuva tabletti. Nykypäivänä nouseva trendi on ollut elektroniikkalaitteiden pidempi käytettävyys ja pidemmät päivitystuet. Oppo on kuitenkin uimassa vastavirtaan uuden tablettinsa kanssa, sillä yhtiö on ilmoittanut ikäviä uutisia. Tabletti ei tule saamaan yhtäkään Android-päivitystä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tabletti julkaistiin Android 11 -käyttöjärjestelmällä, mutta suunnitelmissa ei ole päivittää sitä Android 12 -versioon. Asia vahvistettiin Realmen foorumin kysymys- ja vastausosiossa. Brändiltä kysyttäessä Android 12 -päivityksestä vastaus oli selkeä. Tietoturvapäivityksiä on tulossa, mutta muuta ei kannata odottaa.

”Ei, Realme Padia ei päivitetä Android 12 -versioon, mutta se saa tietoturva- ja suorituskykypäivityksiä koko ohjelmiston elinkaaren ajan”, todettiin Realmen vastauksessa.

Realme ei ole selventänyt millään tavalla, miksi näin heikkoon päivitystukeen on päädytty. On kuitenkin selvää, että nykyinen lähestymistapa Oppon ensimmäisen tabletin kanssa ei ole ainakaan onnistunut. Samassa kategoriassa nähtiin myös muilta valmistajilta viime vuonna tabletteja, joista yksi oli suomalaisen HMD Globalin Nokia T20. Kyseiselle tabletille on luvattu jopa 2 vuotta Android-päivityksiä ja 3 vuotta tietoturvapäivityksiä.

Mielenkiintoista on tulevaisuudessa nähdä, kuinka Oppon päätös Realmen ensimmäisen tabletin kanssa tulee vaikuttamaan Oppon tuleviin tuotteisiin. Esimerkiksi Oppon ja OnePlussan yhdistämisen luvattiin parantavan päivitettävyyttä, mutta nykyinen suuntaus herättää jopa pienen epäilyksen tämän suhteen. Oppolla, Realmella ja OnePlussalla on samat ohjelmistotiimit, joten se mitä toinen brändi tekee voi antaa hyvän kuvan myös siitä, millainen on yhtiön muiden brändien suunta. Tämä jäänee kuitenkin nähtäväksi.

Lähde: Realme

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Realme