OnePlusYleinen

OnePlussan uusi strategia ei suosi suomalaisia – OnePlus 10 Pro julkaistaan kuukausia etukäteen Kiinassa

OnePlus 10 Pro

OnePlus on nähtävästi muuttamassa strategiaansa uusien huippupuhelimien julkaisun kanssa, sillä nyt laitteita ei tullakaan julkaisemaan ensimmäisenä globaaleilla markkinoilla. Brändin siirtyessä Oppon alaisuuteen, on tapahtumassa muutos, joka ei ole varmasti brändin suomalaisfanien mieleen. OnePlus 10 Pro tullaan todennäköisesti julkaisemaan aluksi Kiinassa.

Jo aikaisemmin on nähty tarkkoja mallinnoskuvia OnePlus 10 Pro -puhelimesta, joka on todennäköisesti OnePlussan ensi vuoden tärkein lippulaivapuhelin. Nyt luotettavista tiedoistaan tunnettu Twitter-käyttäjä Max Jambor on jakanut OnePlussan suunnitelman OnePlus 10 Pro -puhelimen julkaisun kanssa. Puhelin tullaan julkaisemaan jo tammi-helmikuussa 2022 brändin kotimarkkinoilla Kiinassa ja vasta maalis-huhtikuussa globaalisti. Julkaisussa tullaan näkemään eri markkina-alueilla useamman kuukauden viive.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 10 Pro saatetaan julkaista aluksi Kiinassa.

Useat kiinalaisvalmistajat ovat monesti suosineet kotimarkkinoitaan tärkeiden julkaisujen kanssa, kun Eurooppa ja muut markkinat ovat saaneet odottaa omaa julkaisuaan pidempään. OnePlus on ollut poikkeus, sillä brändi on panostanut aina vahvasti Eurooppaan. Toistaiseksi ei ole tietoa, miksi OnePlus on päättänyt tällä kertaa julkaista puhelimen aluksi vain Kiinassa, mutta syitä voi olla monia.

Yksi syistä voi olla globaali piiripula, jonka loppumisesta ei ole vielä mitään merkkejä. Toinen syy voi olla integraatio Oppon kanssa ja viivästykset erityisesti ohjelmiston kanssa. Aikaisemmin OnePlus on vahvistanut ensi vuoden huippupuhelimissa nähtävän Oppon ja OnePlussan yhteinen käyttöliittymä, eikä mukana ole enää OxygenOS-versiota. Yhteinen käyttöliittymä saattaa vaatia paljon optimointeja Kiinan ulkopuolisille markkinoille, mutta kotimarkkinoille Kiinaan sen kehittäminen on varmasti helpompaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin vuotaneet mallinnoskuvat ovat paljastaneet OnePlus 10 Prossa nähtävän mahdollisesti täysin aikaisemmasta poikkeava kameratoteutus. Puhelimeen on odotettavissa Qualcommin ensi vuoden huippupiiri, joka olisi uusien tietojen valossa Snapdragon 8 Gen1. Lisäksi huhuissa on puhuttu tehokkaasta 125 watin langallisesta pikalatauksesta sekä noin 6,7 tuuman näyttöpaneelista. Todennäköisesti tiedot tulevat tarkentumaan vielä ennen julkaisua.

Lähde: Twitter (Max Jambor)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus