OnePlusYleinen

OnePlussan vuotanut sisäinen muistio herättää ihmetystä – miten käy suositun OxygenOS-käyttöliittymän?

OnePlus ja Oppo ilmoittivat yhdistävänsä voimansa aikaisemmin tällä viikolla, ja suomalaisten suosima OnePlus siirtyi itsenäiseksi brändiksi Oppon alaisuuteen. Kahden suositun kiinalaisvalmistajan yhdistyminen on herättänyt monissa ihmetystä sekä mielenkiintoa OnePlussan tulevaisuuden suhteen. Nyt verkkoon on vuodettu OnePlussan sisäinen muistio, jossa kerrotaan yhtiön työntekijöille ohjeita, kuinka yhdistymistä saa kommentoida.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau lupasi brändien yhdistymisen tukevan yhtiön tavoitteita tarjota käyttäjille parempia ohjelmistokokemuksia sekä nopeampia päivityksiä. Lau kertoi myös OnePlussan pysyvän edelleen itsenäisenä brändinä, vaikka toimiikin Oppon alaisuudessa. Lisäksi OnePlus on edelleen vahvistanut yhtiön puhelimissa tultavan näkemään tuttu OxygenOS-käyttöliittymä, vaikka toki Kiinan markkinoilla hyödynnetään jo nyt Oppon ColorOS-käyttöliittymää.

Verkkoon vuodettu OnePlussan sisäinen muistio laittaa kuitenkin käyttöliittymää koskevat tiedot jälleen uuteen valoon, sillä OnePlus on suoraan kieltänyt työntekijöitään vastaamasta käyttöjärjestelmään tai käyttöliittymään koskeviin kysymyksiin. Erityisesti muistiossa kielletään vastaamasta kysymyksiin, jotka koskevat OxygenOS:n ja ColorOS:n yhdistämistä. OnePlus on kuitenkin antanut työntekijöille mahdollisuuden kommentoida geneerisesti, ettei asiaan ole tällä hetkellä päivityksiä.

”Meillä ei tällä hetkellä ole päivityksiä koskien käyttöjärjestelmää”, kerrotaan OnePlussan vuotaneessa muistiossa.

Kyseinen lause herättää jälleen hämmennystä, sillä OnePlus on jatkuvasti koittanut tuoda esille, ettei OxygenOS-käyttöliittymä ole vaihtumassa mihinkään. Jos kuitenkin muutoksia ei olisi suunnitteilla, silloin yhtiön pitäisi pyytää työntekijöitä kertomaan samaa tietoa myös eteenpäin, eikä antamaan epämääräisiä ja geneerisiä tietoja käyttöjärjestelmän tulevaisuudesta. Ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun OnePlus kertoisi julkisuuteen erilaista tietoa, mitä todellisuus on. Ennen uusien edullisien puhelimien julkaisua OnePlus kertoi keskittyvänsä vain huippupuhelimiin, kunnes pian julkaistiinkin ensimmäinen Nord-puhelin.

Ei olisi mikään ihme, jos globaalistikin OnePlus siirtyisi hyödyntämään puhelimissaan Oppon ColorOS-käyttöliittymää, sillä OnePlussan ja Oppon ohjelmistokehitys tapahtuu nyt saman katon alla. Todennäköisesti käyttöliittymän osalta virallinen suunta kuulla ja nähdään myöhemmin Googlen Android 12 -käyttöjärjestelmän julkaisun aikaan, kun molemmilta brändeiltä odotetaan uusia käyttöliittymäversioita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotanut muistio on nähtävillä kokonaisuudessaan englanniksi alapuolelta. Muistiossa on vastauksia muun muassa OnePlussan suhteesta Oppoon, nykyisien tuotelinjojen kohtalosta sekä toimitusjohtaja Pete Laun roolista organisaatiossa.

Lähde: Twitter (Evan Blass)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus