OPPOYleinen

Oppo esitteli magneettista MagVOOC-latausta – tuleeko OnePlussalta seuraavaksi MagWarp?

Muutama viikko sitten kiinalaisen Oppon tytärbrändi Realme esitteli yhtiön uutta magneettista MagDart-latausta, joka oli idealtaan samanlainen kuin Applen viime vuoden iPhone 12 -puhelimissa nähty MagSafe-lataus. Tänään Realmen isäntäbrändi Oppo on esitellyt Kiinassa yhtiön omaa magneettista MagVOOC-latausratkaisua, joka on samanlainen Realmen toteutuksen kanssa.

Ensimmäisen sukupolven MagVOOC-tekniikkaan perustuvia tuotteita on ovat 20 watin ja 40 watin tehoiset laturit sekä varavirtalähde. 40 watin tehoinen laturi on niin sanottu lataustelakka ja sen avulla muun muassa 4000 milliampeeritunnin akku latautuu tyhjästä täyteen 56 minuutissa. Laturi tukee myös Qi-standardia, jonka avulla puhelimia voidaan ladata korkeintaan 15 watin teholla ilman MagVOOC-toteutusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi Oppo on esitellyt 20 watin tehoista ohutta MagVOOC-latausalustaa, joka ei ole kovinkaan nopea, mutta se ei vie paljoa tilaa. Latausalusta tukee lisäksi 10 watin tehoista Qi-standardiin perustuvaa latausta ilman MagVOOC-tekniikkaa.

MagVOOC-tekniikkaan perustuva varavirtalähde pitää sisällään 4500 milliampeeritunnin kokoisen akun, joka pystyy lataamaan puhelimia 20 watin teholla. Varavirtalähde tukee myös 10 watin tehoista latausta USB-C-liitännän kautta, jos tarjolla ei ole MagVOOC-tekniikkaa tukevaa laitetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi ei ole tietoa, koska tuotteet ovat tulossa tarjolle ja missä laitteissa niitä on tarkoitus käyttää. Hinnoittelu ja muut tiedot ovat siis tuntemattomat. Oppo esitteli Kiinassa myös Air Charging -tekniikkaa, jonka avulla voidaan ladata puhelimia 7,5 watin teholla lyhyellä etäisyydellä latauslaitteesta. Todennäköisesti Air Charging -latausta ei tulla näkemään kuluttajatuotteissa vielä vuosiin.

Mielenkiintoista on kuitenkin nähdä, milloin Oppon toinen tytärbrändi, eli OnePlus tulee esittelemään omaa magneettista langatonta lataustaan. Koska Oppo ja Realme ovat laittaneet tuttujen pikalataustekniikoidensa nimen alkuun vain ”Mag”, joten OnePlussalta voitaisiin samalla nimileikillä odottaa MagWarp-latausta tulevaisuudessa.

Lähde: Gsmarena.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO