OPPOYleinen

Oppo K10- ja K10 Pro -puhelimet julkaistiin – molemmissa huipputason suorituskyky ja 120 hertsin näyttö

Oppo K10

Oppo on julkaissut kotimarkkinoillaan Kiinassa kaksi uutta huipputason älypuhelinta, jotka kantavat nimiä Oppo K10 ja Oppo K10 Pro. Mielenkiintoisen puhelimista tekee nimi, sillä niillä ei ole mitään tekemistä jo Intiassa julkaistun edullisen Oppo K10 -puhelimen kanssa. Kiinassa julkaistut puhelimet tarjoavat omassa hintapisteessään vakuuttavia teknisiä ominaisuuksia.

Puhelimista Oppo K10 Pro on nimensäkin mukaisesti paremmin varusteltu, sillä siinä on 6,62 tuuman E4 AMOLED -näyttöpaneeli, jonka tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle ja 120 hertsiin. Tehoista on vastaamassa Qualcommin viime vuoden Snapdragon 888 -huippupiiri ja sen kaverina on suuri höyrykammioon perustuva jäähdytysjärjestelmä. RAM-muistia on saatu 8 tai 12 gigatavua (LPDDR5) sekä sisäistä tallennustilaa 128 tai 256 gigatavua (UFS 3.1).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oppo K10 Pro

Takaosassa on kolmoiskamera, joka koostuu 50 megapikselin pääkamerasta, joka perustuu IMX766-sensoriin ja siinä on optinen kuvanvakautus. Toinen kameroista on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja kolmas kameroista on 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on 16 megapikselin kamera selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Oppo K10 Prossa on myös näytönalainen sormenjälkilukija, Android 12 -käyttöjärjestelmä sekä kookas 5000 milliampeeritunnin akku. Oppo on tuonut puhelimeen myös tehokkaan 80 watin SuperVOOC-pikalatauksen.

Oppo K10

Oppo K10 on hieman karsitumpi, mutta tarjoaa myös hyviä teknisiä toteutuksia. Näyttö on nyt kooltaan 6,59 tuumaa ja se perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus sekä korkea 120 hertsin virkistystaajuus. Tehoista on vastaamassa MediaTekin melko uusi Dimensity 8100 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 tai 12 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua UFS 3.1 -tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimeen on saatu myös kolmoiskamera, joka koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin makrokamerasta. Etuosassa on 16 megapikselin kamera. Oppo K10 -puhelimessa on kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, stereokaiuttimet sekä 5000 milliampeeritunnin akku. Tällä kertaa Oppo on tiputtanut latauksen 67 watin tehoiseksi.

Oppo K10

Oppo K10 -sarja on siis julkaistu vain Kiinan markkinoille ja molemmista puhelimista julkaistiin kaksi väriversiota. Oppo K10 on saatavilla Dark Night- ja Ice Blue -väreissä ja Oppo K10 Pro vastaavasti Titanium Black- ja Sunny Blue -väreissä. Kiinassa Oppo K10:n hinnat alkavat 1999 juanista ja Oppo K10 Pron hinnat alkavat 2499 juanista. Hinnat ovat 283 euroa ja 354 euroa.

Toistaiseksi ei ole tietoa, onko Oppo tuomassa puhelimet myyntiin Kiinan ulkopuolella. Todennäköisesti ainakin vastaavia puhelimia voidaan odottaa Oppon, Realmen tai OnePlussan toimesta myös Euroopassa, sillä kaikkien brändien välillä on pitkälti samanlaisia laitteita.

Lähde: Oppo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO