OPPOYleinen

Oppo suunnittelee omia järjestelmäpiirejä huippupuhelimille – luopuuko myös OnePlus Qualcommista?

Kiinalainen Oppo on kehittämässä omia huippuluokan järjestelmäpiirejä yhtiön lippulaivapuhelimille, jos on uskomista tuoreinta Nikkein raporttia. Valmistajien omat järjestelmäpiirit eivät ole mikään uusi asia, sillä esimerkiksi Google julkaisi eilen Pixel 6 -sarjan älypuhelimet, joissa on yhtiön oma Tensor-järjestelmäpiiri.

Kahden lähteen mukaan Oppon suunnitelmissa on julkaista omia mukautettuja järjestelmäpiirejä vuosina 2023 tai 2024, riippuen kehitystahdista. Oppon raportoidaan haluavan käyttää piireissä TSMC:n edistynyttä 3 nanometrin valmistusprosessia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos raportit osoittautuvat oikeaksi, niin Oppo olisi yksi suurista valmistajista, jotka kehittävät omia järjestelmäpiirejä. Aikaisemmin Samsungin, Applen ja Huawein puhelimissa on nyt yhtiöiden omia järjestelmäpiirejä. Android-puhelimissa on järjestäen aina nähty Qualcommin tai MediaTekin järjestelmäpiirejä, mutta nähtävästi valmistajien tavoitteena on murtaa kahden piirivalmistajan valta-asema.

Tällä hetkellä Oppo itse käyttää puhelimissaan Qualcommin ja MediaTekin järjestelmäpiirejä. Oppon alaisuudessa toimivat myös OnePlus ja Realme, joten tulevaisuudessa saatetaan nähdä muutoksia myös näiden brändien laitteissa.

Oppo on kieltäytynyt kommentoimasta tuoreinta raporttia, mutta yhtiö sanoi toiminnan ytimessä olevan hyvien tuotteiden tekeminen.

Lähde: Nikkei.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO