OuraYleinen

Oura-sormus sai merkittävän uutuusominaisuuden – mittaa sykettä nyt tarkemmin harjoituksen aikana

Oura-sormus osaa mitata sykettä nyt myös harjoituksen aikana.

Oura on tuonut tänään myyntiin uuden Gucci-erikoisversion sormuksestaan, mutta samalla suomalaisyhtiö on kertonut tuovansa odotetun uutuusominaisuuden älysormukseensa. Huhtikuussa Oura kertoi aikataulun jo viime syksynä mainostetuille uutuusominaisuuksille, joista nyt yksi on tullut saataville.

Oura on aloittanut jakamaan 3. sukupolven sormuksen käyttäjille uutta ominaisuutta, joka mahdollistaa sykkeen mittaamisen harjoituksien aikana (Workout HR). Uutuusominaisuutta on aloitettu jakamaan ”vähitellen” sormuksen omistajille tällä viikolla. Ominaisuuden luvataan olevan kaikkien saatavilla kesäkuun loppuun mennessä. Oura-sovellus ilmoittaa ominaisuudesta, kun se on käytettävissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ouran mukaan uusi ominaisuus auttaa ymmärtämään harjoituksen ja yleisen terveyden välistä suhdetta. Workout HR -ominaisuus tarjoaa älykästä ohjausta, jonka avulla näkee paremmin harjoituksien vaikutuksen uni- ja valmiuspisteisiin.

Uutuusominaisuuden avulla älysormuksesta tulee aikaisempaa monipuolisempi, mutta edelleen matalaprofiilinen kuntoseurantalaite, joka ei ainoastaan laske askelia. Sormus ottaa valmistajansa mukaan huomioon kaikki kehon signaalit auttaakseen käyttäjää löytämään oikean tasapainon aktiivisuuden ja palautumisen välillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Workout HR -ominaisuus, yhdessä automaattisen aktiivisuuden tunnistuksen ja sijainnin seurannan avulla pystytään laajentamaan käyttäjän saaman tiedon määrää. Harjoituksen pystyy itse aloittamaan, keskeyttämään tai lopettamaan. Aloitus tapahtuu Oura-sovelluksen aloitusnäytön plus-painikevalikosta. Sormus tukee tällä hetkellä kolmea harjoitustilaa, jotka ovat juoksu, kävely ja pyöräily. Oura on luvannut julkaista lisää tiloja tulevien kuukausien aikana.

Uutuusominaisuus antaa käyttäjille mahdollisuuden tarkastella keski-, maksimi- ja minimisykettä. Lisäksi kaaviosta voi tarkastella sykettä harjoituksena ajalta, josta näkee helposti harjoituksen intensiivisimmät kohdat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oura on aikaisemmin tuonut toukokuun aikana saataville Android-käyttäjille kuukautisten ennustusominaisuuden. Lisäksi 3. sukupolven sormus tulee saamaan veren happipitoisuuden mittauksen (SpO2) kesän 2022 aikana. Ominaisuuden luvataan tarjoavan paremman käsityksen yön aikana tapahtuvan veren happipitoisuuden vaihteluista ja se kertoo paremman kuvan unen todellisesta laadusta.

Oura lupaa päivittää myös unen vaiheita mittaavaa algoritmia syksyllä 2022, mutta tämän osalta ei ole annettu mitään tarkempaa aikataulua.

Lähde: Oura

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Oura