JollaYleinen

Puhelimista ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmästä tunnettu suomalainen Jolla tekee paluun 20.5. – ”olemme valmiita paljastamaan jotain mullistavaa”

Jolla julkistaa uutta 20. toukokuuta 2024.

Suomalainen yritys Jolla on kertonut paljastavansa jotain mullistavaa reilun viikon päästä. Jolla on tunnettu alkuajoiltaan asti Sailfish OS -käyttöjärjestelmästään, joka perustuu Nokian aikoinaan hylkäämään Meegoon. Jollalta on nähty myös puhelimia ja tabletti, mutta sittemmin painopiste on siirtynyt käyttöjärjestelmään sekä autojen ohjelmistoihin.

Jolla on kertonut järjestävänsä järjestyksessään toisen Jolla Love Day -tapahtuman 20. toukokuuta 2024 kello 18 Suomen aikaan, eli tarkalleen 11 vuotta myöhemmin, sillä ensimmäinen Jolla Love Day järjestettiin 20. toukokuuta 2013. 11 vuotta sitten Jolla esitteli ensimmäisen Jolla-puhelimensa, ja tällä kertaa luvassa on myös jotain täysin uutta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä kertaa Jolla Love Day 2 järjestetään virtuaalisesti ja se lähetetään YouTuben kautta. Tilaisuudessa luvataan kuultavan lisää Jollan suunnitelmista ja samalla nähdään mitä uutta on pian tulossa. 11 vuoden aikana Jolla on käynyt läpi melkoisen vuoristoradan, mutta yhtiön mukaan suomalaisen sisun avulla siitäkin on selvitty.

”Olemme kasvaneet, olemme oppineet, ja nyt olemme valmiita paljastamaan jotain mullistavaa. Ajattele Jolla Love Day 2 -tapahtumaan kotiintulona, juhlana siitä, missä olemme olleet, ja jännittävänä vilauksena tulevaisuudesta, jonka rakennamme yhdessä. Valmistaudu rakastumaan Jollaan uudelleen”, kuvailee Jolla tulevaa julkistusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime kesänä Jolla Oy haettiin yrityssaneeraukseen, ja marraskuussa yhtiö kertoi päässeensä eroon ongelmaksi muodostuneesta venäläisomistuksesta. Yrityssaneerauksen tuloksena Jolla Oy:n koko liiketoiminta ja henkilöstö siirtyi uuteen yhtiöön, kun yhtiön entinen johto osti liiketoiminnan. Uuden yrityksen nimi on Jollyboys Oy.

Uusi yhtiö on jatkanut Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittämistä ja myyntiä asiakkaille ympäri maailman. Yhtiö näkee, että erityisesti tekoälyn aikakaudella Sailfish OS -käyttöjärjestelmän tarjoama suoja yksityisyydelle nousee merkittäväksi tekijäksi. Samalla Jolla keskittyy myös autoalan ohjelmistoihin, jonka liiketoiminta siirrettiin tytäryhtiö Seafarix Oy:n alaisuuteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jollan julkaisema kuva uutuuslaitteesta.

Aikaisemmin tänä vuonna Jolla kertoi MWC-messujen yhteydessä TechCrunch-sivustolle rakentavansa AI-laitetta. Tuolloin esiteltiin pientä musta laatikkoa, jota kuvailtiin yksityiseksi ja turvalliseksi ”elämän mustaksi laatikoksi”. Laite on tarkoitettu yksityiseksi private-cloud-cum-AI-reitittimeksi, jonka avulla käyttäjän tiedot ovat käytettävissä AI-kyselyjä varten.

Lisätietoja kyseisestä laitteesta saadaan todennäköisesti 20. toukokuuta, sillä Jollan vihjailevassa kuvassa on esillä vastaava musta laatikko.

Lähde: X

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla