HMDNokiaYleinen

Tässä on suomalaisen HMD:n ensimmäinen oma tabletti – Viralliset tuotekuvat julki, hyvästi Nokia!

HMD T21

Suomalainen HMD Global on julkistanut jo ensimmäiset omaa HMD-brändiä kantavat puhelimensa globaalisti, jotka olivat HMD Pulse, Pulse+ sekä Pulse Pro. Yhtiön on tiedetty valmistelevan myös omaa tablettia, jonka nimi olisi HMD T21. Nyt laite on ilmestynyt nähtävästi vahingossa yhtiön sivuille.

HMD T21 -tabletti on listattu HMD-sivuston tabletit-kategoriassa, mutta tuotesivu ei ole vielä nähtävillä. Listaus kuitenkin paljastaa laitteen nimen sekä muutamia kuvia. Kuvat vahvistavat kyseessä olevan uudelleen brändätty versio Nokia T21 -tabletista, joten mistään mielenkiintoisesta uutuudesta ei ole kysymys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tablettiin on tehty joitakin pieniä ulkoasumuutoksia. Väri on muuttunut Nokia-tabletin Charcoal Greystä nyt tummempaan Black Steel -väriin. Pieni muutos nähdään nyt kamera-alueessa, josta on tehty HMD T21 -tabletissa tasainen. Myös Nokia-logo on saanut vaihtua hopeiseen HMD-logoon. Muilta osin muutoksia ei ole esillä.

HMD T21:n etuosassa on tuttu näyttöpaneeli, jota kiertää tasapaksut mustat kehykset. Tabletti on suunniteltu käytettäväksi vaakatasossa, sillä etukamera on sijoitettu yläreunaan keskitetysti. Toistaiseksi listaus ei kuitenkaan paljasta mitään kuvia enempää. Aikaisemmat vuodot ovat paljastaneet tabletista tulevan myös uusi oranssi Apricot-väriversio, mutta listaus paljastaa vain mustan värin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD T21

Sertifiointitiedot ovat aikaisemmin paljastaneet, että HMD-tabletissa tullaan näkemään päivitetty ohjelmisto, sillä käyttöön otetaan tuoreempi Android 13. HMD ei selvästi halua tuoda tablettia markkinoille uusimmalla Android 14 -versiolla.

Oletettavasti perustekniikat pysyvät ennallaan. Nokia T21 -tabletissa on 10,36 tuuman kokoinen näyttöpaneeli sekä Unisocin kehittämä edullinen T612-järjestelmäpiiri. Tabletissa on myös kaksi 8 megapikselin tasoista kameraa, 8200 milliampeeritunnin akku sekä stereokaiuttimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Möys jälleenmyyjä on hiljattain paljastanut tabletin hinnasta yksityiskohtia. HMD T21 -tabletin LTE-versio 6 + 128 gigatavun muistilla maksaa 302,90 euroa sekä 4 + 64 gigatavun versio maksaa 256,90 euroa. Wi-Fi-versio on listattuna vain 6 + 128 gigatavun muisteilla 228,90 euron hintaan. Hinnat ovat hieman korkeammat kuin vastaavalla Nokia T21 -tabletilla, mutta todennäköisesti suositushinnoissa on muutaman kymmenen euron ero.

HMD T21:n virallinen julkaisu on siis todella lähellä. Odotettavasti HMD listaa sen kaikessa hiljaisuudessaan HMD-sivustolleen. Lisäksi odotettavissa on uudelleen brändäys Nokia XR21 -puhelimesta, joka tunnetaan jossain kohtaa myös nimellä HMD XR21.

Lähde: HMD

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Ihmettelen vaan, että ketä noi HMD:n tuotteet kiinnostaa niin paljon, että semmoisen ostaa? Kehittyvillä markkinoilla kilpailijoilla on edullisemmat ja paremmat mallit ja merkiltä puutuu myös kokonaan lippulaivamallit, jolla itse brändistä tehdään kiinnostava! 😩

  2. Kaikkia käyttäjiä eivät kiinnosta lippulaivat, kaikki eivät harrasta laitteita. Tabletteja käyttävät mm. ikäihmiset, joille näön tai motoristen ongelmien vuoksi kännykkä on vaikeakäyttöinen. Voi siis kiinnostaa vaan ihan peruskäytettävyys, vaikkapa puhdas Android, akun vaihdettavuus, peruskäyttöön hyvä hinta/laatusuhde. Nokia T21 Android 13 päivitys on kyllä aivan surkean sekoileva.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD