QualcommYleinen

Qualcomm esitteli huippuluokan Snapdragon 870 -järjestelmäpiirin – nähdään pian OnePlussan, Xiaomin ja Motorolan älypuhelimissa

Qualcomm julkaisi joulukuussa vuoden 2021 huippupuhelimiin suunnatun Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin, mutta tänään Qualcomm on esitellyt toisen huippupiirinsä. Kyseessä on Snapdragon 870 -järjestelmäpiiri, joka on seuraaja aikaisemmin julkaistulle Snapdragon 865 Plus -piirille. Uusi Snapdragon 870 tullaan näkemään uusissa puhelimissa jo lähiaikoina.

Uuden Snapdragon 870 -järjestelmäpiirin tehokkain Kryo 585 -ydin toimii jopa 3,2 gigahertsin kellotaajuudella, ja alusta on suunniteltu kohentamaan mobiilijärjestelmien suorituskykyä kaikissa käyttötarkoituksissa. Uuden alustan ansiosta mobiilipelit toimivat Qualcommin mukaan hämmästyttävän nopeasti Qualcomm Snapdragon Elite Gaming -ominaisuuksien, maailmanlaajuisesti saatavilla olevien 5G sub-6 GHz- ja mmWave-tekniikoiden sekä erittäin intuitiivisen tekoälyn vauhdittamina.

”Snapdragon 865- ja 865 Plus -mallien menestyksen varaan rakennettu uusi Snapdragon 870 on suunniteltu vastaamaan OEM-valmistajien ja mobiiliteollisuuden vaatimuksiin. Snapdragon 870 tullaan näkemään merkittävien laitevalmistajien lippulaivatuotteissa, mukaan lukien Motorola, iQOO, OnePlus, OPPO ja Xiaomi”, sanoo Qualcomm Technologiesin tuotehallintajohtaja Kedar Kondap.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kovin suuresti uusi Snapdragon 870 -järjestelmäpiiri ei eroa viime vuoden Snapdragon 865+ -järjestelmäpiiristä. Suurin muutos on tehty tehokkaimman ytimen kellotaajuuteen, jonka kautta on saatu myös hieman parempi suorituskyky aikaiseksi. Snapdragon 870 on valmistettu 7 nm prosessilla, ja se koostuu kahdeksasta ytimestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Järjestelmäpiirissä on siis yksi 3,2 GHz Kryo 585 -ydin, kolme 2,42 GHz Kryo 585 -ydintä sekä neljä 1.8 GHz Kryo 585 -ydintä. Grafiikkaprosessorina toimii tuttu Adreno 650, ja Snapdragon 870 -piiriin on liitetty myös Snapdragon X55 -5G-modeemi. Uutuuspiiri tukee myös Bluetooth 5.2 -yhteyttä, jopa 200 megapikselin kameroita, 144 hertsin QHD+ -näyttöpaneeleita sekä LPDDR5-RAM-muistia aina 16 gigatavuun asti.

Qualcomm odottaa ensimmäisien Snapdragon 870 -järjestelmäpiiriin perustuvien kaupallisten laitteiden julkaisun tapahtuvan vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. Uutta järjestelmäpiiriä ovat vahvistaneet hyödyntävänsä ainakin Motorola, OnePlus, OPPO, IQOO sekä Xiaomi.

”Motorolalla pyrimme toimittamaan merkittäviä innovaatioita, jotka ovat tärkeitä kuluttajillemme, ja olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että tuomme pian uuden Snapdragon 870 5G -järjestelmäpiirin portfolioomme julkaisemalla uuden älypuhelimemme. Tällä järjestelmäpiirillä vahvistamme sitoutumistamme myös 5G-tekniikkaan, koska verkko laajenee globaalisti, jota jatkamme myös meidän tuoteportfoliossamme.”, sanoi Motorola Mobilityn johtaja Sergio Buniac.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Työskentelemällä yhteistyössä maailman johtavien teknologiainnovaattoreiden, kuten Qualcommin kanssa, olemme jatkuvasti rakentaneet ylivoimaisia tuotteita ja tuoneet ensiluokkaisia mobiilikokemuksia globaaleille käyttäjille. Snapdragon 870 5G -järjestelmäpiirin tarjoama lippulaivasuorituskyky ja poikkeukselliset 5G-yhteydet yhdistettynä OnePlussan ainutlaatuisiin innovatiivisiin tekniikoihin ja optimointeihin, odotamme salamannopean 5G-nopeuden ja erittäin sujuvan mobiilikokemuksen toimittamista useammille käyttäjille.”, kertoi OnePlussan operatiivinen johtaja ja tuotekehitysjohtaja Kinder Liu.

”Viime vuosien aikana Xiaomin lippulaivaälypuhelimet, jotka ovat toimineet Snapdragon 8 -sarjan järjestelmäpiireillä ovat vakuuttaneet maailmanlaajuiset kuluttajat ensiluokkaisella suorituskyvyllä ja erinomaisilla kokemuksilla. Seuraavan vuosikymmenen ajan jatkamme tiivistä yhteistyötä Qualcommin kanssa tuodaksemme edistyneimmät mobiilikokemukset Mi-faneille. Hyödyntäen uuden Snapdragon 870 5G -järjestelmäpiirin tehokasta suorituskykyä jatkamme huippuluokan lippulaivalaitteen rakentamista ja tuomme lisää yllätyksiä maailmanlaajuisille kuluttajille 5G:n, kameran ja tekoälyn osalta.”, sanoi Mi Smartphone -liiketoiminnan johtaja sekä Xiaomin laitteistojen tuotekehitysjohtaja Lei Zhang.

Lähde: Qualcommin lehdistötiedote (sähköposti), Snapdragon 870 Product Brief

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm