ASUSQualcommYleinen

Qualcomm julkaisi Asuksen kanssa kehitetyn Snapdragon-puhelimen – tarjoaa Snapdragon 888 -piirin, 144 Hz AMOLED -näytön ja monia Qualcommin tekniikoita

Qualcomm on esitellyt Asuksen kanssa yhteistyössä kehitetyn puhelimen, joka on suunnattu ”Snapdragon Insiders” -yhteisölle. Qualcomm on kertonut yhteisön kasvaneen jo 1,6 miljoonaan, ja nyt sen jäsenille tulee mahdollisuus hankkia täynnä Qualcommin tekniikoita oleva älypuhelin. Puhelimen virallinen nimi on ”Smartphone for Snapdragon Insiders”.

Uutuuspuhelimessa on suuri Samsungin valmistama 6,78 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 2448 x 1080 pikselin tarkkuus ja 144 hertsin virkistystaajuus. Näyttö on suojattu tuoreimmalla Gorilla Glass Victus -lasipinnalla ja mukana on tuki Always-on-Display-toiminnolle. Näytön yläpuolella on 24 megapikselin tasoinen selfiekamera, eikä näyttöön ole tehty mitään lovia tai reikiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takaosassa on nähtävillä kolmoiskamera, sormenjälkilukija sekä Snapdragon-logo. Kamera koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 8 megapikselin telekamerasta, joka tukee 3x optista zoomausta. Kamerasovelluksessa on kerrottu olevan tuki Qualcommin monille tekoälyominaisuuksille, joita ovat muun muassa automattinen zoomaus ja AI-kohteenseuranta. Kameran kehitys on ollut Asuksen vastuulla.

Takaosan sormenjälkilukija perustuu Qualcommin toisen sukupolven 3D-ultraäänisensoriin, jota käytetään muun muassa Galaxy S21 -puhelimissa. Qualcomm ei ole kuitenkaan saanut laitettua sormenjälkilukijaa näytön alapuolelle, sillä laitteessa käytetään taipumatonta OLED-paneelia. Akunkesto on 4000 milliampeeritunnin varassa ja sitä voidaan ladata Qualcommin kehittämällä Quick Charge 5.0 -laturilla. Puhelimen pitäisi latautua 70 prosenttiin vain 30 minuutissa ja täyteen latautuminen vie 50 minuuttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm hyödyntää puhelimessa Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriä, eikä hiljattain julkaistua Snapdragon 888 Plus -versiota. Laitteessa on myös huimat 16 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia sekä mukavat 512 gigatavua sisäistä UFS 3.1 -tallennustilaa. Käyttöjärjestelmänä on kerrottu olevan Googlen tuorein Android 11, mutta Qualcomm ei ole antanut mitään tarkempaa tietoa käyttöjärjestelmästä tai päivityksistä. Nähtävästi puhelimen mukana ei tule paljoakaan esiasennettuja sovelluksia ja sen pitäisi olla varsin lähellä puhdasta Androidia.

Puhelimessa on luonnollisesti tuki 5G-yhteyksille ja Qualcomm on laittanut mukaan oletusarvoisesti tuen mmWave- ja sub-6 GHz -tekniikoille. Puhelimessa on myös laaja taajuusaluetuki. Laitteessa on lisäksi Bluetooth 5.2 -yhteys, Wi-Fi 6E, NFC sekä stereokaiuttimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Smartphone for Snapdragon Insiders” -puhelimen tavoitteena on esitellä Qualcommin ohjelmisto-ominaisuuksia, jotka on integroitu Qualcommin laitteiston kanssa. Älypuhelimen valmistaa, myy ja markkinoi Asus ja se tulee saatavilla elokuussa Kiinassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Briteissä, Japanissa, Etelä-Koreassa ja Intiassa. Yhdysvalloissa hinnaksi on ilmoitettu 1499 dollaria, ja puhelimen ohella pakettiin kuuluvat langattomat kuulokkeet, suojakuori, laturi ja USB-C-kaapeli.

Lähde: Smartphone for Snapdragon Insiders -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS