QualcommYleinen

Qualcommin tulevan Snapdragon 7 -sarjan järjestelmäpiirin tietoja paljastui ennen julkaisua

Kiinalaisessa Weibo-palvelussa hyvin tunnettu vuotaja Digital Chat Station on paljastanut muutamia yksityiskohtia Qualcommin tulevasta järjestelmäpiiristä. Tietojen mukaan yhdysvaltalainen piirijätti tulisi julkaisemaan pian uuden Snapdragon 7 -sarjan järjestelmäpiirin, joka olisi suunnattu keskihintaluokan älypuhelimille.

Digital Chat Station kertoo Snapdragon 7 -sarjan järjestelmäpiirissä olevan neljä Cortex-A710-ydintä sekä neljä Cortex-A510-ydintä. Lisäksi mukaan on saatu Adreno 662 -grafiikkaprosessori. Kyseessä olisi siis vain hieman heikompi järjestelmäpiiri kuin Snapdragon 8 Gen 1, jossa on yhden Cortex-A710-ytimen sijasta tehokkaampi Cortex-X2-ydin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuleva järjestelmäpiiri saattaa kantaa nimeä Snapdragon 7 Gen 1, sillä Qualcomm muutti viime vuonna järjestelmäpiiriensä nimeämiskäytäntöä. Aikaisemmin Qualcommilta on nähty muun muassa Snapdragon 750G-, Snapdragon 778G- ja Snapdragon 780G -järjestelmäpiirejä, joten uuden nimeämiskäytännön on odotettu selkeyttävän mallistorakennetta.

Toistaiseksi ei ole tietoja siitä, kuka Qualcommin tulevan järjestelmäpiriin tulee valmistamaan. Siinä saatetaan käyttää Samsungin 4 nanometrin prosessia tai TSMC:n 5 nanometrin prosessia. Myöskään muita tarkempia tietoja huhutusta Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiiristä ei vielä tässä vaiheessa ole tarjolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhujen mukaan Qualcomm saattaisi esitellä toukokuussa uusia Snapdragon 7 -sarjan järjestelmäpiirejä samalla, kun yhtiöltä odotetaan päivitettyä Snapdragon 8 Gen 1+ -järjestelmäpiiriä.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm