AppleYleinen

Raportti: iPhone 14 -puhelimissa nähdään valtavia uudistuksia – luvassa myös täysin uusi malli

Tältä saattaa näyttää tuleva iPhone 14.

Applen uudet iPhone 13 -puhelimet saapuivat vasta hiljattain myyntiin, mutta jo ennen julkaisuakin nähtiin ensimmäisiä kuvavuotoja iPhone 14 -sarjan älypuhelimista. Nyt kuitenkin huhut jatkuvat ja tuoreen Bloombergin raportin mukaan luvassa olisi suuria uudistuksia ensi vuonna.

Bloombergin Mark Gurmanin mukaan ensi vuonna Applelta voidaan odottaa uutta edullisempaa iPhone-puhelinta. Kyseessä pitäisi olla uusi iPhone SE, jonka julkaisua on huhuttu vuoden 2022 alkupuolella. Puhelimen odotetaan näyttävän paljon edeltäjältään ja siinä olisi LCD-näyttöpaneeli. Suurin uudistus tulisi olemaan 5G-tuki, sillä iPhone SE -puhelimet ovat rajoittuneet korkeintaan 4G-tukeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

iPhone 14 -puhelimien osalta raportti kertoo, että Apple tulee luopumaan mini-puhelimesta kokonaan. iPhone 14 -puhelimia olisi silti tulossa neljä kappaletta, sillä mini korvataan suuremmalla Max-versiolla. Luvassa olisi siis iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max. Tietojen perusteella luvassa olisi vain kaksi kokoversiota, jotka ovat 6,1 ja 6,7 tuumaa.

Aikaisempien huhujen mukaan Apple tulisi ensi vuoden iPhone-puhelimissa luopumaan kokonaan lovesta ja vaihtaa sen jonkinlaiseen reikään. Kaikkiin iPhone 14 -puhelimiin odotetaan 120 hertsin LTPO OLED -näyttöjä sekä mahdollisesti aikaisempaa tarkempia 48 megapikselin kameroita.

Tiedot kannattaa kuitenkin ottaa varauksella vastaan, sillä iPhone 14 -puhelimien julkaisuun on vielä vuosi aikaa. Kuten on aikaisempinakin vuosina nähty, niin odotukset uusista iPhone-puhelimista ovat korkealla kuukausia ennen julkaisua, mutta lopulta Applelta nähdään maltillisia päivityksiä, eikä kaikista odotetuimpia teknisiä ratkaisuja uutuuslaitteista löydy.

Lähde: Bloomberg.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple