SamsungYleinen

Raportti: Samsung Galaxy Watch 5 -älykelloon tulossa lämpömittari

Samsung Galaxy Watch 4

Samsung julkaisi viime vuonna Galaxy Watch 4 -sarjan älykellot, jotka edustivat Samsungin uutta pyrkimystä vallata älykellomarkkina. Kelloissa oli muun muassa aikaisempaa parempi suorituskyky sekä ensimmäistä kertaa WearOS 3 -käyttöjärjestelmä. Nyt tuore raportti kertoo Samsungin työstävän Galaxy Watch 5 -kelloihin ainakin lämpömittaria.

Lämpömittarista voisi älykellossa olla paljon hyötyä muun muassa koronavirus tai muiden tautien havaitsemisessa. Jos tieto pitää paikkansa, niin Galaxy Watch 5 ei olisi kuitenkaan ensimmäinen lämpömittarilla varusteltu älykello, sillä vastaavia on nähty esimerkiksi Huawein kelloissa. Toistaiseksi lämpömittarille ei ole kuitenkaan ollut mitään todellista käyttötarkoitusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älykelloissa lämpömittari pystyy mittaamaan ranteen ihon lämpötilaa, eikä se vastaa ruumiinlämpöä. Lisäksi ranteessa lämpömittari on monen muun tekijä vaikutuksessa, sillä siihen voivat vaikuttaa auringonvalo, lämpötila sekä monet muut asiat. Tämä hankaloittaa tarkan mittaustuloksen saamista. Tämän takia lämpömittaria ei ole esimerkiksi Applen tai Samsungin älykelloissa nähty aikaisemmin.

Korealaislähteiden mukaan Samsungin kerrotaan kuitenkin ratkaisseen ongelman. Lähde myös vihjaa, että kehon lämpötilan seuraamisesta voi tulla Samsungin puettavien tuotteiden yksi avainteemoista tänä vuonna. Samsungin kerrotaan myös testaavan Galaxy Buds -kuulokkeissa vastaavaa lämpömittaria, jossa käytetään infrapuna-anturia tärykalvon lämpötilan seuraamiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietojen mukaan Samsung tulee julkaisemaan Galaxy Watch 5 -sarjan älykellot elokuussa tänä vuonna. Todennäköisesti vielä ennen julkaisua tullaan näkemään erilaisia vuotoja kellosta.

Lähde: ETNews.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung