HuaweiYleinen

Raportti: Xiaomi, Oppo ja Vivo testaavat Huawein omaa käyttöjärjestelmää

Huawei Mate X

Kiinalainen Global Times -sivusto on julkaissut tällä viikolla raportin, jossa kerrotaan myös muiden yrityksien testaavan Huawein omaa HongMeng OS -käyttöjärjestelmää. Huawei testaa omaa käyttöjärjestelmäänsä tällä hetkellä kovaa tahtia, sillä yhtiöllä ei ole enää pääsyä Googlen Androidiin.

HongMeng OS -käyttöjärjestelmän odotetaan tulevan ensimmäisille markkinoille jo lähikuukausina ja muun muassa syksyllä julkaistavaksi odotettavassa Mate 30 -mallistossa HongMeng OS saatettaisiin ensimmäisen kerran nähdä. Raporttien mukaan kiinalaiset it-jättiläiset, kuten Tencent, Xiaomi, Oppo ja Vivo työskentelevät yhdessä Huawein kanssa testatakseen HongMeng OS -käyttöjärjestelmää. Lisäksi tulevan käyttöjärjestelmän kerrotaan olevan jopa 60 prosenttia nopeampi kuin Androidin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on nopeuttanut viime viikkoina oman käyttöjärjestelmänsä kehittämistä joutuessaan Yhdysvaltojen kieltolistalle. Huawei ei ole kuitenkaan vielä vahvistanut käyttöjärjestelmän julkaisuajankohtaa. Huawein on jo raportoitu lähettäneen maailmalle miljoona älypuhelinta, joissa on HongMeng OS -käyttöjärjestelmä, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa onko ne markkinoille tulevia laitteita.

Global Timesin mukaan Xiaomi ei kertonut väitetystä Huawein käyttöjärjestelmän testaamisesta lisätietoja. Myöskään Tencent ei kommentoinut asiaa.

Lähde: Global Times, Forbes

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei