RealmeYleinen

Realme vahvisti: Luopuu Saksan markkinoista Oppon, OnePlussan ja Vivon jalanjäljissä – taustalla kiista Nokian kanssa

Realme

Viimeisen vuoden aikana Saksan älypuhelinmarkkina on kokenut suuria muutoksia, sillä kiinalaisen BBK Electronicsin tunnetut brändit ovat lopettaneet toimintansa. Taustalla on Nokian kanssa käynnissä olevan patenttikiista. BBK:n alaisuudessa toimivat brändit eivät ole suostuneet maksamaan Nokialle, jonka myötä suomalaisyritys on saanut kiinalaisvalmistajat myyntikieltoon.

Oppo ilmoitti lähtevänsä Saksan markkinoilta jo viime vuonna yhdessä OnePlussan kanssa, mutta nähtävästi Realme on jatkanut toimintaansa. Realme on myös vahvasti ollut liitoksissa Oppon kanssa, mutta syystä tai toisesta brändi on pystynyt myymään laitteitaan Saksassa. Nyt tilanteeseen on tullut muutos.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Realme on kertonut taipuvansa Nokian painostuksen alaisuudessa, sillä brändi on vahvistanut Nextpit-sivustolle lopettavansa toiminnan Saksassa. Realme lopettaa kaikkien nykyisten älypuhelinmallien myynnin, mutta on luvannut jatkaa tukea jo myydyille laitteille.

Kiinalainen Realme on kuitenkin kertonut kiinnostuksensa jatkaa Saksan markkinoilla, mutta vasta sen jälkeen, kun kiista Nokian kanssa on saatu ratkaistua. Realme tulee suuntaamaan toimintansa nyt muille Euroopan markkinoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oppon, OnePlussan ja Realmen ohella Saksan markkinoilta on hiljattain vetäytynyt myös Vivo. Kaikki ovat BBK:n omistamia brändejä. Nokia on haastanut samaiset kiinalaisvalmistajat oikeuteen myös monissa muissa maissa, mutta toistaiseksi vain Saksassa on päädytty kieltämään myynti.

Tietojen mukaan Nokia on vaatinut jokaisesta patenttia käyttävästä puhelimesta 3,21 dollarin lisenssimaksua (2,99€). Aikaisemmin muun muassa Oppo on kertonut maksujen olevan liian korkeita, jonka takia puhelinvalmistajat eivät voi tehdä voittoa noudattamalla Nokian ehtoja. Huawein on kerrottu veloittavan 2,5 dollaria (2,33€) jokaisesta yhtiön 5G-patentteja käyttävästä puhelimesta.

Lähde: Nextpit.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Realme