AndroidSamsungYleinen

Samsung Galaxy S8 esiintyy laajassa kuvavuodossa – tämä kaikki tiedetään jo

Samsung tulee todennäköisesti julkaisemaan yhtiön tämän vuoden lippulaivapuhelimet vasta ensi kuussa, mutta jo nyt olemme saaneet kuulla puhelimista lähes kakki yksityiskohdat. Tänään muun muassa useista vuodoista tutuksi tullut @onleaks on julkaissut Twitter-tilillänsä monia kuvia tulevista Galaxy S8 ja Galaxy S8 Plus -puhelimista. Mukaan on päätynyt myös video, jossa pyörii 3D-mallinnokset molemmista puhelimista.

Jo aikaisemmin vuodettujen tietojen perusteella pienemmässä Galaxy S8 -puhelimessa olisi 5,8 tuuman näyttö ja suuremmassa 6,2 tuuman näyttö. Molempien puhelimien näytön kerrotaan olevan Super AMOLED -teknologiaan perustuvia ja QHD -tasoisia. Näyttöihin odotetaan erikoista 18,5:9 -kuvasuhdetta, joka poikkeaa hieman normaalisti puhelimissa totutusta 16:9 -kuvasuhteesta. Viime vuonna Samsung esitteli myös kaksi Galaxy S7 -puhelinta, joista toisessa oli edge-reuna, mutta nyt molemmista Galaxy S8 -puhelimista pitäisi löytyä Samsungin tavaramerkiksi muodostunut sivuilta kaartuva näyttö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin tulevien puhelimien sisuksissa kerrotaan olevan Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri tai Samsungin oma Exynos -järjestelmäpiiri markkina-alueesta riippuen. Tallennustilaa kerrotaan olevan perusmallissa 64 gigatavua ja RAM-muistia 4 gigatavua. Molemmissa puhelimissa on myös Googlen uusin Android Nougat -käyttöjärjestelmä. Akun koko on pienemmässä puhelimessa 3000 milliampeerituntia ja suuremmassa hieman suurempi 3500 milliampeerituntia. Puhelimissa on myös USB-C -tyypin latausliitin, jonka vierestä löytyy myös normaali 3,5 millimetrin kuulokeliitin.

Galaxy S8 -puhelimissa on todennäköisesti 12 megapikselin takakamera ja 8 megapikselin etukamera, joten parannuksia on tullut edellismalliin verrattuna vain etukameran suuruuteen. Tietojen perusteella myös Galaxy S8 -puhelimet saavat Galaxy Note 7:ssä esitellyn iirisskannerin. Vuodetut kuvat vahvistavat myös, että tulevissa puhelimissa ei enää tulla näkemään kotipainiketta laitteen etupuolella. Sormenjälkilukija on siirretty puhelimen taakse.

VentureBeat -sivustolla Evan Blassin julkaisemien tietojen perusteella uudet Galaxy S8 -puhelimet tullaan julkaisemaan 29. maaliskuuta New Yorkissa. Puhelimet tulevat maksamaan Euroopassa todennäköisesti 799 euroa (5,8 tuuman versio) ja 899 euroa (6,2 tuuman versio), molempien myynnin odotetaan alkavan 21. huhtikuuta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android