SamsungYleinen

Samsung julkisti Exynos 2200 -huippupiirin, jossa on AMD RDNA2 -arkkitehtuuriin perustuva Xclipse 920 -grafiikkasuoritin

Samsung Exynos 2200

Samsung on vihdoin tänään julkistanut yhtiön uuden huippuluokan Exynos 2200 -järjestelmäpiirin, jota odotetaan yhtiön Galaxy S22 -huippupuhelimiin helmikuussa. Samsungin piti alun perin julkaista järjestelmäpiiri jo viime viikolla, mutta erikoisesti peruutti julkaisun ilman minkäänlaista selitystä.

Exynos 2200 on valmistettu uudella 4 nanometrin EUV-prosessilla ja sen kohokohtana on kustomoitu Xclipse 920 -grafiikkasuoritin. Grafiikkasuoritin perustuu AMD RNDA2 -arkkitehtuuriin, joten sen pitäisi tarjota muun muassa pelaamiskäyttöön erinomaisen suorituskyvyn. Xclipse 920 tuo mukanaan muun muassa säteenseurannan ja VRS-tekniikan (Variable rate shading), joita ei ole aikaisemmin nähty älypuhelimissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Säteenseuranta on tekniikka, joka simuloi valon käyttäytymistä tosielämässä laskemalla esineiden liikkeet ja värit valonsäteiden pomppiessa pinnoilta. Laitteistokiihdytetty ominaisuus tarjoaa realistisia tehosteita ja mukaansatempaavaa grafiikkaa, mikä tekee näitä ominaisuuksia tukevien pelien pelaamisesta Samsungin mukaan niin upeaa kuin mahdollista. VRS-tekniikka on toinen PC- ja konsolipeleissä nähty tekniikka. Sen avulla kehittäjät voivat käyttää matalampaa varjostusta tietyillä alueilla, mikä parantaa kuvanopeutta ja pelin sujuvuutta.

Samsung Exynos 2200

Exynos 2200 on myös yksi ensimmäisistä mobiilipiireistä, joka käyttää Arm9 CPU -ytimiä. Kahdeksanytiminen piiri koostuu yhdestä tehokkaasta Cortex-X2-ytimestä, kolmesta Cortex-A710-ytimestä sekä neljästä Cortex-A510-ytimestä. Samsung ei ole valitettavasti ilmoittanut ytimien kellotaajuuksia. Samsung on laittanut mukaan myös tehokkaamman tekoälyprosessorin, joka on aikaisempaa tuplasti tehokkaampi.

Muiden tietojen osalta Exynos 2200 tukee yhtä 200 megapikselin kameraa sekä 8K-videokuvausta. Exynos 2200 tukee myöskin 4K-näyttöjä aina 120 hertsin virkistystaajuuteen asti tai QHD+ -näyttöjä aina 144 hertsin virkistystaajuuteen asti. Lisäksi tuettuna on LPDDR5-RAM-muisti sekä UFS 3.1 -tallennustila. Järjestelmäpiirissä oleva 5G-modeemi tukee sub-6GHz- ja mmWave-tekniikoita.

Samsungin mukaan Exynoss 2200 on tällä hetkellä massatuotannossa. Toistaiseksi Samsung ei ole vahvistanut Galaxy S22 -puhelimien julkaisupäivää, mutta järjestelmäpiiri nähdään ensiksi kyseisissä puhelimissa. Huhujen mukaan Galaxy S22 -sarja julkaistaan 8. helmikuuta.

Lähde: Samsung Exynos 2200 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung