SamsungYleinen

Mitä ihmettä Samsung? Exynos 2200 -huippupiirin julkaisu peruttiin ilman selityksiä, Galaxy S22 -puhelimiin sittenkin Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri?

Samsung Exynos

Samsung vahvisti viime vuoden lopulla, että yhtiö tulee järjestämään uuden Exynos 2200 -järjestelmäpiirin julkaisutilaisuuden 11. tammikuuta, eli tänään. Julkaisua ei kuitenkaan tapahtunut, eikä Samsung ole selventänyt tilannetta millään tavalla. Myös Twitter-päivitykset ovat mystisesti kadonneet, joissa julkaisua mainostettiin.

Monien lähteiden mukaan Samsung on lykännyt tai jopa peruuttanut odotetun julkaisun, mutta Samsung ei ole itse millään tavalla asiaa kommentoinut. Usein tällaisissa tapauksissa yritykset ilmoittavat julkaisun viivästymisestä tai siirtämisestä, mutta Samsung on vain mystisesti poistanut kaikki viralliset tiedot tälle päivälle suunnitellusta julkaisusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Exynos 2200 -järjestelmäpiiri on Samsungin itse kehittämä huippupiiri, jonka tavoitteena on ollut haastaa Qualcommin tuorein Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri. Exynos 2200 -piirin on tiedetty saavan AMD Radeon -pohjaisen grafiikkaprosessorin, jonka on odotettu toisinaan jopa ylittävän kilpailijansa. Tunnettu vuotaja Ice Universe on nyt väittänyt, että Exynos 2200 -järjestelmäpiirin julkaisua olisi lykätty.

Todennäköisesti Exynos 2200 -järjestelmäpiiristä tullaan kuulemaan lisätietoja kuitenkin lähiviikkoina, vaikka julkaisun viivästys herättääkin valtavasti kysymysmerkkejä. Kyseistä järjestelmäpiiriä on odotettu Galaxy S22 -puhelimiin Euroopan markkinoilla. Huhujen mukaan Samsung tulee julkaisemaan Galaxy S22 -puhelimet 8. helmikuuta, mutta toistaiseksi ei ole tietoa vaikuttaako Exynos 2200 -piirin julkaisun viivästyminen myös odotettuihin puhelimiin.

Eteläkorealaisen vuotajan mukaan Samsung on saattanut jopa luopua kokonaan Exynos 2200 -järjestelmäpiiristä, eikä sitä nähdä Galaxy S22 -puhelimissa helmikuussa. Vuotajan mukaan Samsung saattaisi käyttää uutuuspuhelimissa Etelä-Koreassa, Yhdysvalloissa sekä Euroopassa Qualcommin kehittämää Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriä.


Tietojen mukaan Samsung LSI -liiketoiminnan sisällä tapahtuu juuri nyt monia asioita, mutta ei mitään hyvää. Samsungilta on odotettu muun muassa keskihintaluokan laitteisiin suunnattua Exynos 1200 -järjestelmäpiiriä marraskuusta 2021 lähtien, mutta senkin julkaisua lykättiin vain viime hetkillä. Exynos 1200 -järjestelmäpiiriä ei ole edelleenkään julkaistu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Lähde: Twitter (Ice Universe), Twitter (Dohyun Kim)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung