SamsungYleinen

Samsung kopioi härskisti Applen ratkaisun lukitusnäytön kustomoimisesta

Apple julkaisi pari viikkoa sitten uuden iOS 16 -käyttöjärjestelmäversion, jonka suurimpiin uudistuksiin kuului lukitusnäytön muokkaaminen mieleiseksi käyttäjän toimesta. Lukitusnäytölle voi tätä nykyä vaihtaa fonttia, fontin väriä sekä lisätä erilaisia widgettejä näyttämään tietoa.

Nyt Samsung näyttää kopioineen lähes identtisesti Applen lukitusnäytön muokkaamiseen tuodut kustomointimahdollisuudet omaan OneUI 5 -käyttöliittymäänsä. Kustomointimahdollisuudet on tuotu osaksi OneUI 5 -käyttöliittymän betatestausta. Lukitusnäytön muokkaaminen on ollut mahdollista jo OneUI 4 -käyttöliittymässä, mutta tällä kertaa muokkausnäytön ulkoasussa on otettu huomattavan paljon inspiraatiota Applen ratkaisusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Twitter-käyttäjä Vaibhav Jain on ladannut Twitter-tililleen kuvan, jossa on vierekkäin iPhone 13 Pro Max sekä Samsung Galaxy S22 Ultra. Kuvassa näkyy molempien valmistajien kustomointiasetukset, jotka muistuttavat hyvin paljon toisiaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi Techdroider-niminen Twitter-käyttäjä latasi muutaman erilaisen kuvan, jossa myös vertailtiin Applen ja Samsungin ratkaisuja vierekkäin ja Samsungin ratkaisussa on hyvin paljon samaa näköä myös kustomointivalikoiden puolella kuin Applen ratkaisussa.

Samsung tarjoaa käyttäjälle valittavaksi 5 eri fonttia, jonka lisäksi Samsungissa pystyy Applen tavoin muokkaamaan kellon fontin väriä. Taustakuvaa valitessa molemmat käyttöjärjestelmät tarjoavat erilaisia valmiita vaihtoehtoja mistä käyttäjä voi valita mieleisensä ja käyttäjä pystyy muokkaamaan mieleisekseen.

Siinä missä Apple antaa iOS 16 -käyttöjärjestelmässä käyttäjälle vapauden laittaa kellon alapuolelle erilaisia widget-pienoisohjelmia, antaa Samsung toistaiseksi mahdollisuuden laittaa kellon alapuolelle ainoastaan ilmoituskuvakkeita. Esimerkiksi siis tietoja säästä ei ole saatavilla lukitusnäytöllä Samsungin ratkaisussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin uudistettu lukitusnäytön muokkaamisen mahdollisuus tulee kaikkien käyttäjien saataville Android 13 -käyttöjärjestelmän ja OneUI 5 -käyttöliittymän mukana jossain kohtaa. Jo OneUI 4.1 -käyttöliittymässä pystyy kuitenkin suhteellisen laajasti muokkaamaan Samsungin puhelinten lukitusnäyttöä.

Mahdollisuus lukitusnäytön muokkaamiseen on tähän asti ollut saatavilla, kunhan käyttäjä on ladannut Samsungin omasta kaupasta Good Lock -nimisen sovelluksen. Nyt OneUI 5 -käyttöliittymään sisäänrakennettu lukitusnäytön muokkaaminen tuo kuitenkin muokkausmahdollisuuden lähemmäksi kaikkia käyttäjiä.

Lähde: 9To5Mac

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung