SamsungYleinen

Samsung lupaa uusille ja muutamalle vanhemmalle Galaxy-laitteelle 4 vuotta Android-päivityksiä ja 5 vuotta tietoturvapäivityksiä

Samsung on julkistanut tänään uudet Galaxy S22 -puhelimet ja Galaxy Tab S8 -tabletit globaalisti, mutta samalla Samsung on tehnyt merkittävän lupauksen päivityksistä. Samsung on ollut jo vuosia yksi parhaimmista valmistajista Android-päivityksien suhteen.

Jo vuonna 2020 Samsung ilmoitti tarjoavansa monille puhelimilleen 3 vuotta Android-versiopäivityksiä sekä 3 vuotta tietoturvapäivityksiä, mutta vuonna 2021 lupausta pidennettiin 4 vuoteen tietoturvapäivityksiä. Tänään Samsung on laittanut lupauksensa jälleen uusiksi, sillä uusien Galaxy S22- ja Galaxy Tab S8 -laitteiden luvataan tarjoavan vieläkin paremman päivitystuen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung lupaa uutuuslaitteille 4 vuotta Android-versiopäivityksiä sekä 5 vuotta tietoturvapäivityksiä. Kyseessä on jopa parempi, mitä Androidin kehittäjä Google tarjoaa puhelimilleen. Samsung tulee tarjoamaan uutuuslaitteiden ohella päivitetyn lupauksen myös muutamalle vanhemmalle puhelimelle. 4 + 5 vuoden päivityslupaus tulee koskemaan jatkossa Galaxy S21- ja Galaxy Z -sarjan puhelimia. Alapuolella on listattuna laitteet, joita päivityslupaus koskee tällä hetkellä.

  • Galaxy S22, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra
  • Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21 FE
  • Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3
  • Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+, Galaxy Tab S8 Ultra

Yllä mainittujen Galaxy-laitteiden omistajat tulevat saamaan siis hyvin pitkän ohjelmistotuen, eikä laitteita tarvitse enää vaihtaa parin vuoden välein. Esimerkiksi uudet Galaxy S22-, Galaxy S21 FE- ja Galaxy Tab S8 -laitteet tulevat saamaan päivityksiä aina Android 16 -versioon asti ja tietoturvapäivityksiä vuoteen 2027 asti. Lisäksi Galaxy S21- ja Galaxy Z -puhelimien viimeinen Android-versio tulee olemaan Android 15.

Samsung on usein pitänyt päivityslupauksensa, mutta vasta viiden vuoden päästä tullaan näkemään kuinka lupaus on pitänyt. Tällä hetkellä Samsung on yksi harvoista Android-valmistajista, joka on pystynyt toimittamaan päivityksiä laajalle tuotemallistolle nopealla tahdilla.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Tämä on hyvää, täytyy vaihtaa Samsung s20 Ultra parin vuoden kuluttua s24 Ultraan:n. Lieneen sitten puhelinta ja hyvää kameraa liki loppu iäksi?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung