SamsungYleinen

Samsung tekemässä ensi vuoden lippulaivapuhelimen kanssa järeän muutoksen – toivottu jo vuosia

Samsung Galaxy S22 -puhelimet.

Samsung on luottanut huippupuhelimissaan viime vuosina kahden järjestelmäpiirin strategiaan. Yhtiö on tarjonnut Qualcommin huippupiireihin perustuvia laitteita valituilla markkinoilla, mutta suurin osa markkinoista on saanut tyytyä Samsungin omiin järjestelmäpiireihin. Viime vuosina Qualcommin ja Samsungin piirien erot ovat kasvaneet, jonka takia ensi vuonna Samsung saattaa luopua kokonaan omista piireistään.

Jo aikaisemmin tänä vuonna julkaistut Galaxy S22 -sarjan puhelimet julkaistiin yhä useammilla markkinoilla Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirillä, mutta muun muassa Euroopassa saatiin tyytyä Exynos 2200 -järjestelmäpiiriin. Useina vuosina peräkkäin Exynos-järjestelmäpiirit ovat jääneet tärkeillä osa-alueilla Snapdragon-piirien jälkeen, ja monet kuluttajat ovat toivoneet Snapdragon-versioita myös Euroopassa myyntiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuorein huhu ensi vuoden Galaxy S23 -puhelimista tulee analyytikko Ming-Chi Kuolta, jonka mukaan uutuuspuhelimista ei välttämättä edes nähdä Exynos-versiota. Kuon mukaan Galaxy S23 -puhelimissa on ainoastaan Qualcommin kehittämiä järjestelmäpiirejä kaikilla markkina-alueilla. Qualcommin tiedetään kehittämän SM8550-koodia kantavaa järjestelmäpiiriä, joka on todennäköisesti markkinointinimeltään Snapdragon 8 Gen 2. Kyseessä on 4 nanometrin TSMC:n prosessilla valmistettu piiri.

Kuon mukaan Samsungilla kehitteillä oleva uuden sukupolven Exynos 2300 -järjestelmäpiiri ei pärjää Qualcommin uudelle Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirille. Tämän takia Galaxy S23 -puhelimiin ei tietojen mukaan ole enää Exynos-piiriä tulossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcommin on kerrottu suunnitelleen Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirin hyödyntäen TSMC:n ohjeistuksia, jonka takia sen odotetaan olevan monella tavalla parempi kuin nykyinen Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri. Tämän takia uutuuspiiri olisi tehokkaampi ja virtapihimpi.

Samsung on jatkuvasti kertonut kehittävänsä Galaxy-älypuhelimille uniikkeja järjestelmäpiirejä, mutta nähtävästi Samsung on todennut sen, ettei yhtiöllä ole osaamista kilpailla Qualcommia vastaan. Samsungin odotetaan esittelevän Galaxy S23 -huippupuhelimet jälleen ensi vuoden alussa, joten kaikki saattaa vielä muuttua ennen varsinaista julkaisua.

Lähde: Twitter (Ming-Chi Kuo)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung