NothingYleinen

Nothing Phone (1) -puhelimen kameratietoja vahvistettiin – tällaisia kuvia puhelimella pystyy taltioimaan

Nothing Phone (1) / Kuvakaappaus Marques Brownleen videolta.

Carl Pein uusin yritys Nothing tulee julkaisemaan ensi viikon tiistaina, eli 12. heinäkuuta ensimmäisen älypuhelimensa. Puhelin kantaa nimeä Nothing Phone (1), ja siitä on vahvistettu viime viikkoina paljon erilaisia yksityiskohtia. Tällä kertaa Nothing on valottanut hieman tulevan älypuhelimen kameratoteutusta.

Nothing on julkaissut uuden blogitekstin, jossa kerrotaan hieman enemmän tulevan puhelimen kameroista. Nothing Phone (1):n on tiedetty saavan takaosaansa kaksi kameraa, eikä mukana pitäisi olla samanlaisia turhia 2 megapikselin kameroita, joita nähdään lähes kaikissa keskihintaluokan puhelimissa. Nothing on myös itse todennut uskovansa siihen, että useat kamerat eivät takaa laatua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tulevassa puhelimessa luvataan olevan kaksi hyvää kameraa, eikä neljää keskivertoista kameraa. Nothing Phone (1) -puhelimen on vahvistettu saavan pääkamerakseen Sony IMX766 -kamerasensorin, jonka tarkkuus yltää 50 megapikseliin. Kyseessä on 1/1.56 tuuman suuruinen sensori ja linssissä on f/1.88-aukko. Kyseessä on sama kamerasensori, joka on nähty muun muassa OnePlus Nord 2T– ja Realme GT 2 Pro -puhelimissa.

Nothing Phone (1) -puhelimen kohdalla pääkameralla pitäisi pystyä taltioimaan 10-bittisiä värejä, joka tarkoittaa esimerkiksi videoissa olevan jopa miljardi väriä. Pääkamerassa on vahvistettu olevan optinen kuvanvakain ja sen kaverina on vielä elektroninen kuvanvakain. Nähtävästi toinen kameroista on ultralaajakulmainen, joka takaa 114 asteen kuvakentän. Nothing ei vielä paljastanut muita tarkempia tietoja toisesta kamerasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameran on vahvistettu tukevan älykkäitä ominaisuuksia, kuten yökuvaustilaa sekä tilanteen havaitsemista. Kamera osaa siis automaattisesti ehdottaa asetuksia kuvaustilanteen mukaisesti. Nothingin mukaan kuvat näyttävät aina hyvältä. Nothing on myös julkaissut joitakin kuvia, jotka ovat otettuna puhelimella. Kuvat ovat alapuolella.

Nothing on myös aikaisemmin virallisesti vahvistanut uutuuspuhelimen saavan keskihintaisiin puhelimiin suunnitellun järjestelmäpiirin. Kyseessä on huhuissakin mainittu Qualcommin kehittämä Snapdragon 778G+. Järjestelmäpiirissä on kahdeksan ydintä, Snapdragon X53 -5G-modeemi sekä Adreno 642L -grafiikkaprosessori.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Järjestelmäpiiriin on kerrottu tehdyn muutoksia vain Nothing Phone (1) -puhelinta varten. Mukana on muun muassa tuki langalliselle lataukselle sekä langattomalle lataukselle, jotka ovat Nothingin mukaan yleisesti vain Qualcommin lippulaivapiireissä.

Nothing on vahvistanut puhelimen saavan 120 hertsin näyttöpaneelin, kierrätetystä alumiinista valmistetun rungon sekä Glyph-käyttöliittymän takaosaansa. Puhelimessa on yli 900 lediä, jotka toimivat tarvittaessa ilmoitusvaloina ja tuovat puhelimeen hieman jotain uutta. Nothing Phone (1) on saamassa myös kaksi väriversiota, jotka ovat valkoinen sekä musta. Tarkemmin puhelimeen voi tutustua aikaisemmista artikkeleistamme tämän linkin takaa.

Lähde: Nothing

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nothing