SamsungYleinen

Samsung vilautti taittuvanäyttöisten puhelimien kompaktimpaa tulevaisuutta

Samsung on tänään vuotuisessaan kehittäjätapahtumassaan vilauttanut taittuvanäyttöisten älypuhelimien tulevaisuutta. Samsung Developer Conference 2019 -tapahtuman avajaispuheenvuorossa kerrottiin lyhyesti yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista taittuvanäyttöisten puhelimien osalta.

Puheenvuorossa nähtiin videopätkä, missä oli esillä pitkulainen puhelimen näyttö, jossa oli myöskin etukameraa varten tehty reikä yläreunassa. Näyttöä kiertäneet kehykset olivat varsin minimaaliset ja näyttö taipui keskeltä kahtia, kuten simpukkapuhelin. Kovin paljoa Samsung ei uutta taittuvanäyttöisen puhelimen konseptiaan demonstroinut, mutta esillä oli One UI -käyttöliittymän aloitusnäyttö, sekä kamerasovellus skaalautui mielenkiintoisesti näytön molemmille puolille, kun laitetta taivutettiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toteutukseltaan Samsungin uusi tyyli taittaa näyttöä on pitkälti samanlainen, mitä Motorolalta odotetaan ensi kuussa. Motorolan odotetaan julkaisevan Motorola Razr -puhelimen Yhdysvalloissa 13. marraskuuta ja kyseessä on juurikin simpukkapuhelimen kaltainen ratkaisu.

Raporttien mukaan Samsungin toisen sukupolven taittuvanäyttöinen älypuhelin tultaisiin virallisesti näkemään vasta vuoden 2020 alussa ja siinä olisi 6,7 tuuman näyttöpaneeli ja se olisi toteutettuna juurikin Samsungin nyt vilauttamalla tyylillä.

Suomessa Samsung toi vasta kuluvan kuukauden aikana myyntiin Galaxy Fold -puhelimen, joka edustaa Samsungin ensimmäistä taittuvanäyttöisten puhelimien sukupolvea. Galaxy Fold maksaa Suomessa 2100 euroa.

Lähde: Samsungin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung